GOEDE OVERWINNING VROUWEN 1 OP JONG SPARTA

Op het terrein van RVV Blijdorp werd Jong Sparta door onze dames met 2-1 verslagen. Het was een lastige en zware wedstrijd die uiteindelijk op wilskracht, strijd en op momenten ook met goed voetbal werd gewonnen.

In de eerste helft golfde het spel wat heen en weer. Beide ploegen kregen wat kleine mogelijkheden. Een vrije trap van Elaine Fertoute ging over het Sparta doel en nog geen minuut later kwam Barendrecht goed weg toen Jong Sparta met een goed schot de lat raakte. Een paar minuten later was het helaas wel raak voor de thuisploeg, na een moment van onachtzaamheid werd de bal vrijgespeeld en het schot van ruim 18 meter vloog de hoek in 1-0.

Hierna kreeg Barendrecht toch enigszins wat meer grip op het spel en ging op zoek naar de gelijkmaker. Een afstandsschot van Iris Zoon werd door de Sparta keepster tot hoekschop verwerkt. Een voorzet van Rebekka van Esch bereikte net de vrijstaande Emma Kocabas niet. De grootste kans was uiteindelijk nog voor Rachelle Ardon, haar schot werd eerst gered door de keepster en de rebound belandde op de paal. Met een 1-0 achterstand werd de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft begon met een goede redding van Leah van der Weele, binnen 20 seconden na de aftrap. In de daaropvolgende aanval van de Barendrecht was het Mischa Lima die met een mooie dieptepass Rachelle Ardon wist te vinden. Oog in oog met de Sparta keepster schoot ze de gelijkmaker binnen 1-1.

Hierna was het een open wedstrijd met grote kansen over en weer. Waar Leah van der Weele met een aantal goede reddingen Barendrecht op de been hield. Werden er aan de andere kant ook grote kansen gecreëerd. Een schot en een kopbal van Rebekka van Esch werden nog door de keepster van Sparta tot hoekschop verwerkt. Totdat Sienna Shew-Atjon met een goede pass Rebekka van Esch op de rand van de zestien inspeelde, Rebekka wist zich goed vrij te spelen en de bal via de binnenkant van de paal binnen te schieten 1-2.

Jong Sparta ging hierna op zoek naar de gelijkmaker, maar vonden steeds de sterk keepende Leah van der Weele op hun weg. Barendrecht kreeg zelf ook nog wat kansen om de voorsprong uit te breiden. Na een goede onderschepping en voorzet van Diede van der Knaap, schoot Athina van Bolhuis de bal over het Sparta doel. Daarna was het Rachelle Ardon die, vrij voor het vijandelijke doel, haar schot zag overgaan.

De laatste minuten werd er voor elke meter gestreden, om de drie punten binnen te halen. Na ruim 5 minuten blessuretijd kwam was daar eindelijk het verlossende fluitsignaal en daarmee was de eerste overwinning, voor Vrouwen 1, in de competitie een feit.

Jong Sparta Rotterdam – BVV Barendrecht VR1 1-2 (1-0)
Doelpunten: 46’ 1-1 Rachelle Ardon, 64’ 1-2 Rebekka van Esch
Opstelling BVV Barendrecht VR1: Leah van der Weele; Iris Zoon, Sasha Leemans, Merel Huizer, Elaine Fertoute; Diede van der Knaap, Mischa Lima (77’ Nina Reitsma), Sienna Shew-Atjon; Rachelle Ardon (85’ Simone Hofer), Rebekka van Esch, Emma Kocabas (46’ Athina van Bolhuis).

Vierde
Met deze overwinning en het gelijkspel in de eerste wedstrijd staan onze dames momenteel op doelsaldo vierde in de Hoofdklasse-A. Berkum en Reiger Boys staan met hetzelfde aantal punten, door een beter doelsaldo, nog boven onze dames. Be Quick ’28 staat bovenaan met 6 punten uit 2 wedstrijden.

S.C. Stiens VR1
Zaterdag 14 oktober staat om 15:00u pas de volgende competitiewedstrijd op het programma. Ditmaal een verre uitwedstrijd in Friesland tegen S.C. Stiens VR1.