GRETIG BARENDRECHT BOEKT RUIME ZEGE OP ODIN ’59

Barendrecht heeft zich zaterdag voor eigen publiek van zijn beste kant laten zien. Tegen ODIN ’59 wonnen de rood/witten op de eigen Bongerd met 5-0.

Barendrecht had meer dan 120 minuten bekervoetbal in de benen, maar daar was tegen ODIN ’59 weinig van te merken. Alleen het eerste kwartier ging het gelijk op, maar vanaf de openingstreffer had Barendrecht de touwtjes stevig in handen. De 1-0 kwam van de voet van Ugur Altintas, die hard binnen schoot na een prima pass van Bakour. De rood/witten bleven de betere ploeg en kregen kansen op meer, maar net terwijl ODIN ’59 met twee mogelijkheden aan de deur klopte kwam Barendrecht gelukkig op 2-0. Uit de kluts stuiterde de bal via de knie van Danny Monster zomaar achter de keeper, waardoor de marge voor Barendrecht vlak voor rust werd verdubbeld.

Na de thee nam Barendrecht opnieuw het heft in handen en drukte het door; acht minuten na rust ontsnapte Marouane Bakour aan buitenspel en schoof de 3-0 in de verre hoek. Een kwartier voor tijd zorgde een haast identieke situatie voor de vierde Barendrecht-treffer; ditmaal dribbelde invaller Rosina het strafschopgebied in en verdween de bal in de verre hoek (4-0). Het slotakkoord was voor Romano van der Stoep, die vijf minuten voor het laatste fluitsignaal op aangeven van Rosina zijn eerste Barendrecht-treffer aantekende (5-0).

Door de zege bivakkeert Barendrecht inmiddels in de brede subtop van de Derde Divisie. Het wedstrijdverslag vindt u hier.