IMPULS VOOR JEUGDOPLEIDING BVV DANKZIJ GENOOTSCHAP

De jeugdopleiding van BVV Barendrecht krijgt een flinke financiële impuls. Met dank aan het ‘Genootschap BVV’ kan de jeugdopleiding van de voetbalvereniging voor het nieuwe seizoen een investering van € 10.000,- tegemoet zien. De donatie is onder meer bedoeld ter ondersteuning van de ambities van de rood/witten om meer eigen jeugd in te laten stromen in het eerste elftal.

De jeugdafdeling van BVV Barendrecht behoort al decennia tot de gerespecteerde jeugdopleidingen in de regio. Om die positie ook de komende jaren te behouden en jeugdtalent klaar te stomen voor de eigen hoofdmacht wil de club meer aandacht besteden aan de kwaliteit van de jeugdopleiding. Om daaraan bij te dragen schenkt het Genootschap BVV een fors bedrag om in de jeugd te investeren. In aanloop naar het nieuwe seizoen wordt in samenwerking met Arno Kooij (Hoofd Jeugdopleiding BVV) en het (jeugd)bestuur verdere invulling gegeven aan de besteding van de donatie.

Het ‘Genootschap BVV’ is een groep succesvolle ondernemers die zijn oorsprong kent bij BVV Barendrecht. Op sportpark De Bongerd besloten een aantal betrokken BVV-supporters met een eigen bedrijf om verschillende collega-ondernemers samen te brengen in het Genootschap, met als doel om kennis te delen en middelen aan te trekken voor de BVV. Het genootschap organiseert gedurende het jaar ook een aantal onderlinge activiteiten, zoals bedrijfsbezoeken bij leden, Europese stedentrips en het bijwonen van internationale sportwedstrijden. Tevens helpen de leden elkaar met de uitdagingen waar zij als ondernemers mee te maken hebben. Ook verschillende ondernemers die geen nauwe band hebben met BVV Barendrecht zijn inmiddels bij het gezelschap aangesloten.

Het is niet voor het eerst dat het Genootschap een bijdrage levert aan BVV Barendrecht; het gezelschap is immers opgezet om de vereniging op diverse manieren te ondersteunen. Dit doet het Genootschap door mee te denken bij uitdagingen waar de club mee worstelt en door financiële middelen beschikbaar te stellen. Vorig jaar deed het Genootschap bijvoorbeeld ook een aantal fraaie nieuwe TV-schermen in de kantine cadeau.