JAKOB DRINKWAARD ERELID VAN BVV BARENDRECHT

Jakob Drinkwaard is vrijdagavond benoemd tot Erelid van BVV Barendrecht. Vanwege zijn jarenlange verdiensten voor de club werd hij tijdens de algemene ledenvergadering niet alleen gehuldigd voor 70 jaar lidmaatschap, maar werd hij ook het twaalfde erelid in de historie van BVV Barendrecht.

In de jaren ’60 en ’70 was Jakob een verdienstelijk keeper van de hoofdmacht van de BVV. Hij speelde vanaf 1957 ruim zestien jaar in het eerste elftal, waar hij op zijn 20e als keeper debuteerde. Hij stond onder de lat toen de rood/witten van de Rotterdamse Voetbal Bond naar de landelijke KNVB competitie promoveerden en maakte in de jaren die volgden nog twee kampioenschappen mee met de hoofdmacht.

Al op sportpark Ziedewij begon de vrijwilligerscarrière van Jakob. Met zijn inzet en expertise als timmerman leverde hij een onderscheidende bijdrage aan het nieuwe sportcomplex, toen er kleedkamers gebouwd werden. Toen BVV Barendrecht Ziedewij in 1976 verruilde voor sportpark De Bongerd was Jakob wederom een van de drijvende krachten achter de bouw van een deel van de kleedkamers, die hij samen met zijn collega-vrijwilligers praktisch zelf bouwde. In 1981 werd hij voor die inspanningen al benoemd tot Lid van Verdienste van de club.

Inmiddels heeft Jakob er meer dan vijftig dienstjaren als vrijwilligers op zitten en is hij nog altijd actief in de werkploeg, die elke vrijdagochtend reparaties aan de accommodatie verricht. De tachtiger is nog altijd fit, ongetwijfeld ook omdat hij in zijn leven maar liefst 40 marathons voltooide. De benoeming van Jakob tot Erelid werd vrijdagavond met luid applaus bekrachtigd door de ledenvergadering.