OOK BUITEN VOETBAL VAN ALLES TE BELEVEN VOOR BVV-JEUGD

De jeugdactiviteiten-commissie van BVV Barendrecht helpt bij de organisatie van vertier voor jeugdleden buiten het voetbal om. Zo houden zij zich bezig met bijvoorbeeld de begeleiding van het sinterklaasfeest op de voetbalclub en de VIP-dagen bij het eerste elftal, waarbij jeugdleden een kijkje achter de schermen krijgen en met de hoofdmacht mee het veld op mogen. Het stel enthousiastelingen bestaat uit onder meer Nora en nieuwe versterking Ramani, die erover vertellen in de presentatiegids 2023/2024.

Nieuw bloed
Laatstgenoemde is dus een nieuw gezicht binnen de commissie. Hoewel zij naar eigen zeggen ‘de verhalen meekrijgt’ van vader en tevens bestuurslid Jan, was het haar dochter die haar daadwerkelijk naar de club kreeg. “Sinds 2,5 jaar zit mijn oudste dochter op voetbal. Ik heb er niet veel verstand van, maar ik ga wel altijd kijken.”

Ramani denkt met haar horeca-ervaring een goede aanwinst te zijn voor de commissie. “Ik zit zelf al heel lang in het horecavak. Evenementen en activiteiten organiseren vind ik heel erg leuk om te doen en ik heb er dus veel ervaring mee. Dat kan ik mooi inbrengen.” Ramani is weliswaar nog niet begonnen in haar functie, maar heeft al wel een doel voor ogen. “Ik wil bekijken hoe we dingen wat makkelijker kunnen doen of de krachten bundelen. Ik weet nog niet hoe ik het verschil kan en ga maken, maar ik ga in ieder geval meewerken en helpen het leuker te maken.”

‘Ik schuif er graag dingen voor opzij’
Nora loopt inmiddels zo’n vijf jaar rond bij BVV Barendrecht, waar haar zoon en dochter voetballen. Naast dat ze hen wekelijks aanmoedigt, is zij sinds een jaar actief voor de jeugdactiviteitencommissie. “Ik wil graag wat betekenen voor de club en daarvoor schuif ik graag dingen opzij. Tegelijkertijd vind ik het gewoon hartstikke leuk om te doen.”

De commissie richt zich op meer dan alleen de BVV-leden. “Ook broertjes en zusjes zijn wat ons betreft meer dan welkom. Het draait bij ons om leuke activiteiten naast het voetbal”, aldus Nora. “Wij vinden het mooi als de kinderen op een andere manier dan alleen voor het voetbal samenkomen voor gezelligheid en een leuke sfeer.”

Al goed op weg
Twee organisatoren uit de commissie, Patricia en Renske, hebben als kartrekkers al een hoop betekend voor de BVV-jeugd. Deze twee dames hebben volgens Nora ervoor gezorgd dat er een erg actieve commissie is ontstaan. “Zij hebben de afgelopen jaren veel nieuwe activiteiten opgezet en de voornaamste organisatie daarvan op zich genomen. Nu is het aan mij en de anderen om daar samen met hen
op door te pakken.”

Ondanks dat de commissie een hoop gedaan krijgt, kunnen sommige zaken nog wel beter, stelt Nora. “We komen helaas handen tekort. Meer begeleiding op bijvoorbeeld de VIP-dagen met grote groepen kinderen zou erg prettig zijn.” Met nog meer enthousiaste commissieleden kunnen er bovendien meer activiteiten georganiseerd worden. “Meld je dus aan, want het zou mooi zijn als we straks met meer zijn en nog meer leuke dingen voor elkaar krijgen.”

Foto: De activiteitencommissie organiseerde onder meer een leuke tekensessie voor de jongste aanwinsten van BVV Barendrecht. Samen met hun ouders mochten zij in de bestuurskamer hun eerste ‘spelersovereenkomst’ met de BVV tekenen.