JO9-1 laat zien wat het kan! OP NAAR DE FINALE!

Eindelijk was het zover, de halve finale. Een wedstrijd waar alle spelers al weken mee bezig waren. Op sportpark `de Bongerd` werd er om 18.30 afgetrapt tegen de JO9-1 van Excelsior 20. Excelsior 20, een bekende tegenstander in de competitie, heeft ons al eens verslagen dit jaar. Alle 10 de spelers waren gebrand om te laten zien dat dit geen tweede keer zou gebeuren.

In de eerste 10 minuten was het een gelijkopgaande wedstrijd. Na deze 10 minuten begon Barendrecht alle duels te winnen en werd er op een hoog tempo samengespeeld. Dat resulteerde in de 1-0 die goed gevierd werd. Na de 1-0 roken de talenten dat er nog een keer gescoord kon worden. Na een mooie steekbal was daar net voor rust de 2-0. Op de gezichten ontstonden hier en daar al een kleine glimlach en het besef van: de finale is dichtbij….

In de rust werd er aangegeven dat de overwinning zeker nog geen feit was. De spelers moesten scherp blijven en de duels net zoals in de eerste helft met 100% aan blijven gaan.

Aan het begin van de tweede helft was het spelbeeld niet veranderd. Barendrecht bleef de bovenliggende partij en dat resulteerde in de 3-0. Na goed drukzetten schoot de verdediger de bal achter zijn eigen keeper. De glimlach werd steeds groter en toch kon iedereen zijn concentratie er goed bijhouden. Na een slordigheidje achterin schoot Excelsior 20 de bal achter de keeper van Barendrecht die verder niet veel in actie moest komen. Barendrecht had door dat het nog wat extra gas moest geven. En dat gebeurde!! Daar waren de 2 bevrijdende treffers. De 4-1 en 5-1 vielen vlak na elkaar na 2 prima opgezette aanvallen. Het slotakkoord was voor Excelsior 20. Na een overtreding van Barendrecht schoot de slimme aanvaller de bal snel in het doel.

Na 40 minuten spelen was daar het verlossende fluitsignaal! De finale is een feit!

Het feestje werd gevierd met de overige JO9 & JO8 spelers, vrienden en familie die de JO9-1 daarna kon bedanken voor hun support.

Na een lange weg met verder allemaal uitoverwinningen (Nieuwenhoorn 1-14, Zestienhoven 2-4, IJVV de Zwervers 0-4 en Spartaan 20 0-1) is het nu tijd om nog 1x alles op alles te zetten. De tegenstander is de winnaar van de andere halve finale. Daar strijden VOC en BVCB voor een finaleplaats.

16 juni om 10.00 uur hopen de spelers: Sven, Javier, Jayden, Lars, Kick, Dewayne, Rayan, Naode, Justin, Elmin en de trainers Luc, Sander en Sven op veel supporters bij wedstrijd op het sportpark van SV Slikkerveer te Ridderkerk)