JOLINA AMANI (EXCELSIOR/BARENDRECHT) MET ORANJE ONDER 19 NAAR HET EK

Jolina Amani is de eerste selectiespeelster van Excelsior Barendrecht die geselecteerd is voor een team van Oranje. De achttienjarige aanvaller is door bondscoach Jessica Torny opgenomen in de selectie van Oranje onder 19, dat deelneemt aan het EK in Zwitserland. Amani kwam vorig seizoen nog uit voor Barendrecht MO19 en Barendrecht VR2, maar heeft dit seizoen dankzij de samenwerking met Excelsior een stormachtig groei doorgemaakt. Sinds afgelopen seizoen komen Excelsior en Barendrecht met een combinatieteam uit in de Eredivisie Vrouwen.

Trainingsstage
In eerste instantie was Jolina geselecteerd om deel te nemen aan een achtdaagse trainingsstage. ,,We moesten elke ochtend trainen en hebben een wedstrijd gespeeld. Vanuit hier heeft de staf gekeken wie zij mee wilde nemen naar EK in Zwitserland,” aldus Jolina.

Team
Jolina is zeer positief over het team: ,,Ik vind dat wij een heel goede ploeg hebben, die bestaat uit meiden van verschillende clubs.” De selectie van Oranje onder 19 bestaat uit twintig selectiespeelsters. ,,We zijn in een korte periode redelijk goed op elkaar ingespeeld geraakt, waardoor we met vertrouwen naar het EK kunnen gaan.’’

Verwachtingen
Jolina verwacht een pittig toernooi voor Oranje onder 19: ,,De tegenstanders zijn erg sterk. Maar uiteindelijk verwacht ik dat wij een goede kans maken om het EK te winnen. Mijn persoonlijke doelstelling is om ervaring op te doen. Daarnaast wil ik mijzelf zo goed mogelijk ontwikkelen om uiteindelijk bij de Oranje Leeuwinnen terecht te komen en in het buitenland actief te zijn. Daar heb ik alles voor over.”

Succes
Oranje onder 19 begint het EK op woensdag 18 juli tegen Italië en speelt vervolgens op 21 juli tegen Duitsland. De groepsfase wordt afgesloten op 24 juli tegen Denemarken. Excelsior Barendrecht wenst Jolina Amani veel succes op het EK in Zwitserland!