JONG BARENDRECHT MET TIEN MAN STRIJDEND TEN ONDER

Het is Barendrecht niet gelukt te stunten tegen koploper AFC. De Amsterdammers wonnen op sportpark De Bongerd met 3-0. De rood-witten moesten al na 11 minuten verder met 10 man na een rode kaart voor Ilyas Oulad Ali. De jonge ploeg richtte zich daarna op en hield lange tijd goed stand. Na de 0-2 een kwartier voor tijd moest Barendrecht de handdoek gooien.

Het was voor trainer Albert van der Dussen opnieuw puzzelen om een een volwaardig elftal op de been te kunnen brengen. Hij hikt aan tegen een reeks blessures, schorsingen en afwezigen. Jeffrey Aarts stond weer in de ploeg, waarin ook basisplaatsen waren voor Burak Dogan en Marouane Bakour, die normaal gesproken voor het tweede elftal uitkomt.

Het begin was knetterend, want scheidsrechter Kooij had het druk met kaarten strooien. In ruim tien minuten tijd trok hij drie gele prenten en een rode. Het rode kartonnetje was voor Oulal Ali die hard door ging op een van de Teijsse-broertjes die al geel op zak hadden. De actie van de verdediger betekent dat Barendrecht al rap met een man minder op het veld stond.

Maar de thuisclub richtte zich op bewonderenswaardige wijze op. Het duo Dogan en Bakour, op de vleugels geflankeerd door Martijn en Dabaghian, maakte het de AFC-opbouw lastig. Lange tijd was niet zichtbaar dat de koploper in overtal op het veld stond. Pas rond het half uur werd AFC echt gevaarlijk, maar Barendrecht-doelman Nick van der Ploeg redde op een inzet van Raily Ignacio. Barendrecht probeerde wat terug te doen, maar kwam niet verder dan een poging van Burak Dogan die over zeilde. De thuisclub leek met 0-0 de rust te gaan halen, toen Yordi Teijsse alsnog de 0-1 binnen kon koppen.

Na de rust zette Barendrecht opnieuw aan om de allerminst imponerende lijstaanvoerder te gaan belagen. Dat gebeurde na een uur met twee invallers: Qjell Krolis en Najim Haidary voor Rowendley Martijn en Burak Dogan. Vijf minuten later moest ook Christian Dabaghian naar de kant, hij werd vervangen dor Merijn Wolters.

Barendrecht bleef het proberen. Een poeier van Jeffrey Aarts ging over. Qjell Krolis kreeg een veel betere kopkans, maar knikte ook over het doel van AFC. En prompt ging de bal er aan de overkant wel in. Uit een hoekschop kopte Yordi Teijsse binnen, 0-2. Toen Raily Ignacio er twee minuten later 0-3 van maakte, was het duel definitief gespeeld.

Barendrecht had pech toen in de extra tijd een bal van de lijn werd gehaald. Bas Mourits protesteerde voor hands, maar dat wuifde arbiter Kooij weg. De jonge ploeg van Van der Dussen leed alweer de achtste nederlaag van het seizoen, maar ging ditmaal strijdend ten onder.

Burak Dogan in de knel tussen twee AFC-spelers.
Yorik van Deelen verdedigt uit.
Trainer Albert van der Dussen is duidelijk niet blij met het optreden van scheidsrechter Joey Kooij (schoonzoon Frank de Boer) in de beginfase van de wedstrijd.
Yordi Teijsse scoort net voor het rustsignaal 0-1.
Jeffrey Aarts in duel met keeper Patrick Zonneveld.
De actie van Christiaan Dabaghian in de zestien strandt over de achterlijn.
Gelegenheidsaanvoerder Bas Mourits schiet van afstand maar mist doel.
Rowendley Martijn in duel.
Elson Almeida wordt op de huid gezeten door Yordi Teijsse.

Barendrecht-AFC 0-3 (0-1)
41. 0-1 Y. Teijsse, 76. 0-2 Y. Teijsse, 78. 0-3 Ignacio.
Scheidsrechter Kooij, rode kaart: Oulad Ali (Barendrecht), gele kaarten: Mourits en Bakour (Barendrecht), Y. Teijsse en K. Teijsse (AFC).
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg; Almeida, Aarts, Oulad Ali, Van Deelen; Martijn (61. Krolis), Maurits, A Cohen, Dabaghian (66. Wolters); Bakour en Dogan (61. Haidary).
Opstelling AFC: Zonneveld; Kwee, Richard, Linthorst, Van de Houten; Hoek, Y. Teijsse (84. Van Hezel), K. Teijsse (84. Kulhan); Grootfaam (82. Jesse), Ignacio en Belarbi.

Vijftiende
Barendrecht blijft vijftiende in de Tweede Divisie met 11 punten uit 13 wedstrijden. De rood-witten hebben FC Lienden (10) en Scheveningen (10) onder zich. VVSB is hekkensluiter met 5 punten. AFC behoudt behoudt de koppositie met nu 31 punten uit 13 duels.

Katwijk
Komende zaterdag speelt Barendrecht in en tegen kampioen Katwijk, de ploeg van oud-Barendrechter Joey Jongman. Katwijk won zaterdag met 3-1 bij FC Lienden en is nummer 4 met 25 punten. Op sportpark De Krom in Katwijk wordt zaterdag om 15.30 uur afgetrapt. Daarna heeft Barendrecht dit jaar nog twee competitieduels: IJsselmeervogels thuis (8 december) en het belangrijke duel bij VVSB uit (15 december).

Samenvatting
De samenvatting van de wedstrijd en de reacties na afloop vindt u hier.