JONG SPARTA TE STERK VOOR VROUWEN 1

In een doelpuntrijke wedstrijd wist Vrouwen 1 helaas niet te winnen tegen Jong Sparta. Waar vorige week nog vele kansen werden gemist, wisten onze dames zaterdag wel 4x te scoren. Helaas was dit niet voldoende voor de overwinning, op Sportcomplex Nieuwe Terbregge werd het uiteindelijk 6-4 voor de Rotterdamse formatie.

Barendrecht begon goed aan de wedstrijd. In de eerste minuut werd de bal op het middenveld veroverd en Mischa Lima schoot heel fraai de bal vanaf 25 meter over de Sparta keepster in het doel – 1-0.

Lang kon er van de voorsprong niet worden genoten, want na 6 minuten wist Jong Sparta de stand gelijk te trekken – 1-1. In een aantrekkelijke en open wedstrijd golfde het spel en de kansen over en weer. Na 26 minuten was het weer Barendrecht met een goede aanval over de rechterkant. Waar Mischa Lima de bal vanaf de achterlijn terugtrok voor de voeten van Rebekka van Esch, die onberispelijk de 1-2 binnen schoot.

Hierna zette Jong Sparta weer aan op zoek naar de gelijkmaker. In de laatste 10 minuten van de eerste helft waren onze dames het helemaal kwijt en Jong Sparta wist hier optimaal van te profiteren. Eerst voorkwam de paal nog de gelijkmaker, maar daarna werd, door de thuisploeg binnen 7 minuten, een 1-2 achterstand omgezet naar een 5-2 voorsprong.

Onze dames kwamen strijdbaar uit de kleedkamer. Na een goede één-twee tussen Athina van Bolhuis en Rebekka van Esch, was het Rebekka van Esch die de stand terugbracht naar 5-3, hierdoor kreeg Barendrecht weer wat hoop op een beter resultaat. Helaas scoorde Jong Sparta vrij snel hierna uit een counter de 6-3, waardoor de wedstrijd enigszins gespeeld leek.

Vlak voor tijd was het Rebekka van Esch die, na een mooie steekpass van Diede van der Knaap, toch nog haar hattrick binnenschoot en de eindstand op 6-4 bepaalde.

Jong Sparta Rotterdam – BVV Barendrecht VR1 6-4 (5-2)
Doelpunten: 01’ 0-1 Mischa Lima; 07’ 1-1; 26’ 1-2 Rebekka van Esch; 37’ 2-2;
40’ 3-2; 44’ 4-2; 45’+1’ 5-2; 71’ 5-3 Rebekka van Esch; 74’ 6-3; 86’ 6-4 Rebekka van Esch.
Opstelling BVV Barendrecht VR1: Leah van der Weele; Ludmarie Flaneur (46’ Solana Fessatsion), Iris Zoon, Merel Huizer (69’ Eva van der Toorn), Mackenzie Poleij; Avalon van Dijk (69’ Anouk Langstraat), Diede van der Knaap, Rebekka van Esch; Mischa Lima, Athina van Bolhuis, Miesha Leemans (69’ Dania Mrabti).

IJFC
Zaterdag 5 oktober gaan onze vrouwen op bezoek bij medekoploper IJFC VR1. De wedstrijd op Sportpark Groenvliet begint om 14:30u.