KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING BVV-VRIJWILLIGER CEES VAN DER MEER

BVV-vrijwilliger Cees van der Meer is vanmorgen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. In theater De Kunst in zijn woonplaats Dordrecht ontving Cees vrijdag de onderscheiding uit handen van de Dordtse burgemeester Wouter Kolff.

Cees is al sinds 1964 lid van BVV Barendrecht en speelde twaalf jaar in het eerste elftal, waar hij debuteerde onder trainer Daan den Bleijker. Daarnaast stortte hij zich in het verenigingsleven, waar hij minstens zo veelzijdig inzetbaar was als op het voetbalveld. Hij stond 15 jaar achter de bar, vlagde bij A1 en later bij het eerste elftal en was 10 jaar een van de drijvende krachten achter het Sinterklaasfeest op sportpark De Bongerd. Sinds drie jaar is hij speaker bij de wedstrijden van het eerste elftal en presenteert hij regelmatig evenementen binnen de club, zoals onlangs nog de BVV-veiling ten behoeve van de nieuwbouw.

Ook in Dordrecht, waar Cees sinds elf jaar woont, is hij in diverse rollen actief in de samenleving. Bij carnavalsvereniging ‘De Merwekrabbers’ heeft hij zich ingezet als opper, prins carnaval, organisator/presentator van revue-avonden en als speaker en jurylid bij de carnavalsoptocht. Ook is hij sinds 15 jaar speaker op het hoofdpodium van het Big Rivers Festival en momenteel is hij de vaste presentator van het Koningsconcert, dat jaarlijks op de avond voor Koningsdag in één van de historische havens van Dordrecht gehouden wordt.

Vanavond komt de kersverse lintjeshouder dus weer in actie in Dordrecht, wat hem ongetwijfeld een groot applaus zal opleveren. BVV Barendrecht is uiteraard ook trots op Cees en feliciteert hem van harte met zijn onderscheiding!