LEEN VAN STEENSEL VOLGEND SEIZOEN TRAINER VAN BVV BARENDRECHT

BVV Barendrecht heeft Leen van Steensel aangesteld als nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen. De in Waddinxveen woonachtige trainer tekent een contract voor één seizoen met een optie voor een tweede jaargang en komt over van zaterdaghoofdklasser Jodan Boys. Bij de Goudse voetbalclub is de voormalig profvoetballer momenteel bezig aan zijn derde seizoen, waarin hij momenteel een zeer verdienstelijke plek in de subtop van de ranglijst inneemt.

Naast hoofdtrainer is de 37-jarige Leen van Steensel ook teammanager van de A-selectie van Sparta Rotterdam. Voordat hij aan de slag ging bij Sparta was hij profvoetballer van FC Utrecht, Excelsior en de Duitse club Carl Zeiss Jena. De oud-verdediger is al meerdere jaren actief op Het Kasteel en was in het verleden onder trainer Alex Pastoor zijn assistent.

“Ik ben er erg trots op om deze grote amateurclub vanaf volgend seizoen als hoofdtrainer te mogen coachen. Samen met de staf, spelers en iedereen die erbij betrokken is proberen we de weg omhoog richting de Tweede Divisie te bewandelen. Een pittige uitdaging, maar één die we met z’n allen kunnen behalen. Er staat momenteel een ervaren groep, waarmee we aangevuld met gerichte versterking weer kunnen meedraaien in de top van het amateurvoetbal. Want dat is de plek waar een club als Barendrecht thuishoort”, zo geeft van Steensel aan.

Het bestuur van BVV Barendrecht is blij met de aanstelling: “Met Leen van Steensel hebben we een ambitieuze trainer gevonden met een groot netwerk in de regio. Gezien zijn relatief jonge leeftijd staat hij bovendien dicht bij de huidige generatie spelers. Met zijn opgedane kennis en ervaring bij Sparta is hij de juiste nieuwe trainer voor onze club. Wij wensen hem uiteraard veel succes in zijn nieuwe rol.”

Leen van Steensel begint komende zomer aan zijn nieuwe klus op sportpark De Bongerd. Hij is de opvolger van Richard Elzinga, die in de zomer na twee seizoenen bij Barendrecht vertrekt.