LID VAN VERDIENSTE GERARD VAN DE KORPUT OVERLEDEN

BVV Barendrecht heeft met grote bedroefdheid kennis genomen van het overlijden van Gerard van de Korput. Het Lid van Verdienste van de club overleed maandag op 72-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartstilstand.

Gerard werd in 1974 lid van BVV Barendrecht en kwam zodoende bijna vijftig jaar geleden bij de club. Destijds kwam hij met trainer Daan den Bleijker over van DRL, samen met diverse andere latere BVV-prominenten zoals Bas Hokke en Bram van der Tol. In de nieuwe samenstelling klom het vlaggenschip van Barendrecht op naar het hoogste niveau.

Vanwege een blessure kwam er op 33-jarige leeftijd een einde aan de actieve voetbalcarrière van Gerard, maar hij bleef als elftalleider lange tijd betrokken bij de hoofdmacht van BVV Barendrecht. Vele BVV-ers kennen hem verder vooral vanuit de kantine, want tot halverwege 2008 was hij een groot aantal jaren beheerder van de kantine op sportpark De Bongerd. Vanwege zijn inspanningen voor de club werd Gerard in 1999 benoemd tot Lid van Verdienste van de club.

Gerard belandde donderdag na een zwaar hartinfarct in het ziekenhuis, waar hij de afgelopen dagen tevergeefs voor zijn leven vocht en maandag overleed. BVV Barendrecht wenst zijn vrouw Joke, zoon Jeroen en andere nabestaanden veel sterkte toe bij het verwerken van het verlies.

Op vrijdag 18 maart van 18.45 tot 19.45 uur is er gelegenheid om een laatste groet aan Gerard te brengen in crematorium Rotterdam-Zuid, Maeterlinckweg 101, 3084 KD Rotterdam. Daarbij is er ook gelegenheid om te condoleren en herinneringen te delen. De afscheidsceremonie zal naar de wens van Gerard in besloten kring plaatsvinden op maandag 21 maart.

Vanwege het overlijden zijn de live muziekactiviteiten in de kantine zaterdagmiddag verplaatst naar een moment later in het seizoen.

[googlepdf url=”https://www.bvvbarendrecht.nl/wp-content/uploads/2022/03/Gerard-van-de-Korput.pdf” width=”600″ height=”900″]