MACHTELOOS BARENDRECHT OOK ONDERUIT TEGEN VVSB

Barendrecht 1 heeft zaterdag opnieuw een gevoelige nederlaag geleden. De machteloze Bongerdbewoners gingen met 3-1 onderuit tegen VVSB en zijn nu echt de voornaamste degradatiekandidaat in de Tweede Divisie.

De rood/witten begonnen in eigen huis nog gretig aan het duel met de mede-degradatiekandidaat en hadden in het eerste halfuur het overwicht. Opvallend waren wel de blessurebehandelingen voor Max van Dijk en Jeffrey Aarts. Laatstgenoemde centrale verdediger moest tien minuten voor rust geblesseerd naar de kant. Het evenwicht in de defensie was daardoor direct verstoord, waar VVSB optimaal van profiteerde; topscorer Tommy Bekooij nam een voorzet bij de tweede paal in een keer op de slof en schoot de 1-0 achter Barendrecht-keeper Cheuk-a-Lam. Zoals vaker dit seizoen was Barendrecht uit het lood geslagen en nog voor rust moesten de rood/witten dat bekopen met een tweede tegentreffer. Gerommel voor het Barendrecht-doel resulteerde in een valpartij die voor scheidsrechter Bronsvoort aanleiding was om de bal op de stip te leggen. Met zijn tweede treffer schoot Tommy Bekooij VVSB naar een comfortabele 2-0 ruststand.

Na de rust begonnen de gasten uit Noordwijkerhout opnieuw sterk aan de tweede helft, al was er een misverstand tussen Max van Dijk en keeper Quincy Cheuk-a-Lam voor nodig om Frank Tervoert een niet te missen kans te bieden (3-0). Met die stand was het duel gespeeld, al richtte Barendrecht zich na de tegentreffer van Yarick Dorst (3-1) nog even op. Het offensief leverde echter geen aansluitingstreffer op en in de slotfase vloeide het geloof bij Barendrecht in een resultaat weg.

Door de 3-1 nederlaag staat Barendrecht nog steviger op de laatste plaats, die rechtstreekse degradatie inhoudt. Doordat ook FC Lienden later op de middag verloor, is zelfs eventueel lijfsbehoud via de nacompetitie een lastige opgave. Het wedstrijdverslag vindt u hier.