MIDWEEKSE OEFENDUEL VOOR BARENDRECHT 1

De dagen worden korter, maar dat weerhoudt het vlaggenschip van BVV Barendrecht niet om voor de winterstop ook nog een paar keer midweeks in actie te komen.

Dat begint al deze week, als XerxesDZB op dinsdag 9 november de tegenstander is in een oefenduel. De Rotterdamse zaterdag-eersteklasser komt als sparringpartner naar sportpark De Bongerd, waar om 20.00 uur wordt afgetrapt. Twee weken later, op dinsdag 23 november, volgt de tweede ronde van de FIDUS Cup, ook bekend als de Voetbal Rijnmond Cup. Na de eenvoudige winst op LMO (6-1) is het zaterdagteam van FC IJsselmonde de opponent. De Rotterdamse derdeklasser versloeg in de eerste ronde van het regionale bekertoernooi Simonshaven (5-2).

In december staat uiteraard de KNVB-bekerwedstrijd bij titelhouder Ajax op het programma, waar door alle BVV-leden reikhalzend naar wordt uitgekeken. De wedstrijd moet nog worden ingepland en wordt gespeeld op dinsdag 14, woensdag 15 of donderdag 16 december. Op welke manier BVV-leden het duel bij kunnen wonen wordt in de loop van november bekend gemaakt. Op zaterdag 18 december is er een inhaalprogramma en is Barendrecht vooralsnog vrij van competitieverplichtingen. Toch staat er voor de winterstop dan mogelijk nog een wedstrijd op het programma, als de rood/witten ook de derde ronde van de FIDUS Cup bereiken. Dan speelt de ploeg van trainer Richard Elzinga op dinsdag 21 december nog een uitwedstrijd tegen de winnaar van het duel tussen SC Feyenoord en Spartaan ’20.