MO20 KIJKT TERUG OP EEN POSITIEF JAAR

MO20-1 van BVV Barendrecht heeft een succesvol seizoen achter de rug. Zo promoveerden de talentvolle voetbalsters in de winterstop en heeft het elftal onder leiding van trainster Caroline van den Berg en haar staf de finale van de Rijnmond Cup behaald. In de presentatiegids 2023/2024 vertelt Caroline hoe zij het succesvolle jaar heeft beleefd.

Seizoen in vogelvlucht
De selectie van MO20 is een samensmelting tussen de MO17-1 en de MO20-1 van het jaar ervoor. Het samenvoegen was volgens Caroline in het begin wel wennen, met name voor de jongere meiden. “MO20 was gewend aan het niveau en de speelsters zijn natuurlijk al wat ouder. De afvaardiging van MO17 was in het begin wat aftastend, aangezien ze nu tot een volwassener team ging behoren. Je moet je dan plotseling weer in de kijker spelen.”

Dat laatste is vervolgens meer dan gelukt, met een mooi seizoen als gevolg. Het seizoen begon competitief gezien al gelijk goed. In de eerste fase eindigde de ploeg als vijfde. Vervolgens deed het team er de volgende fase een schepje bovenop en promoveerde nadat het de tweede plaats bereikte. Hierdoor kwam MO20 in de laatste fase van het seizoen uit op divisieniveau. Deze fase was een stuk spannender, door onder meer de verre uitwedstrijden naar het zuiden van het land.

“We mochten onze krachten gaan meten met de toppers uit een andere regio”, aldus Caroline over deze uitdagende periode. “Het waren geen gemakkelijke tegenstanders en we hadden te kampen met veel blessures. We hebben in die tijd ook veel meer aanspraak gemaakt op de jongere meiden en ze hebben het fantastisch gedaan.”

Rijnmond Cup
Naast de competitie was er nog de Rijnmond Cup. In dit regionale bekertoernooi moesten er vier wedstrijden gewonnen worden om tot de finale te komen. De MO20 van Barendrecht bereikte de eindstrijd waarbij het aantrad tegen de amateurs van Sparta. Hierin waren de Rotterdammers helaas te sterk, waardoor Barendrecht zijn opponent met een 5-3 overwinning de Rijnmond Cup zag winnen. Toch blikt Caroline terug op een keurige prestatie. “We gingen redelijk vlot door het toernooi heen. De finale was leuk, met Sparta als een mooie concurrent.”

De sleutel tot succes
De successen van haar ploeg zijn volgens Caroline te danken aan een aantal factoren. “De samenwerking met andere meidenteams is een van de belangrijkste punten geweest waarom we het nu zo goed doen.” Daarnaast is er dan nog de staf. “We hebben een leuke en complete
staf. Zo hadden we een vlaggenist waar we altijd op konden rekenen, met Eleftheria Machla en Foteini Moschovoudi hebben we twee betrouwbare assistenten en Feven Ghebremdhin is onze enthousiaste teammanager. We gebruikten elkaar echt als klankbord.” Tot vreugde van Caroline blijft de staf ook komend seizoen bij elkaar. “Doordat wij nu op elkaar ingespeeld zijn, kan het er alleen maar beter op worden.”