NEDERLAAG VOOR BARENDRECHT 2 BIJ SC FEYENOORD

Barendrecht 2 is er zaterdag niet in geslaagd een vervolg te geven aan de goede reeks van de afgelopen weken. Tegen de reserves van SC Feyenoord werd op Varkenoord met 2-0 verloren.

Trainer Erwin van der Woerdt moest het doen met een handvol spelers die allen terugkeerden van een blessure en nog niet geheel wedstrijdfit waren. In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. De thuisploeg gooide wat meer fysiek in de strijd en de bezoekers hadden wat meer balbezit. In de twaalfde minuut was er de eerste mogelijkheid voor Barendrecht 2. Nassim Amaarouk haalde van buiten het strafschopgebied uit en zag de keeper de bal over de lat tikken. Het duurde tot de 22e minuut voordat Barendrecht 2 weer wat van zich deed spreken. Anass Masrhalmi gaf een bal voor, die door Sjacco Meyer werd naast gekopt. Verdedigend hadden beide teams hun zaakjes goed voor elkaar en veel gebeurde er niet meer voor de thee.

Na de 0-0 ruststand kwam Joost van Eck, na lange afwezigheid, in het veld voor Kavi Gayadien. Dit gaf Barendrecht 2 wat meer mogelijkheden in aanvallend opzicht. In die fase kort na rust kwamen er kansen voor Anass Masrhalmi en Cohlin Bechoe om de Bongerdbewoners naar een voorsprong te schieten, maar beide spelers konden de bal niet de juiste richting geven om de keeper van de thuisploeg te passeren.

In de de 25e minuut van de tweede helft moest doelman Ferdi Tasbas al zijn kwaliteiten tonen op een inzet van SC Feyenoord, waarmee hij een achterstand voorkwam. Vijf minuten later ging het alsnog mis voor Barendrecht 2. Een fout in de opbouw werd door SC Feyenoord direct afgestraft (1-0). Korte tijd later kwam de thuisploeg zelfs op 2-0 toen de buitenspelval niet functioneerde.

Met wat omzettingen probeerde Erwin van der Woerdt het tij te keren. Dat leek kort voor tijd te lukken toen Sjacco Meyer alleen op het doel door mocht gaan, maar ook zijn inzet was een prooi voor de Feyenoord-keeper. De aansluitingstreffer kwam er niet. Het team van aanvoerder Jaco van de Wijdeven moest daarom de tweede nederlaag van het seizoen slikken.

Door de nederlaag is Barendrecht 2 gezakt naar de vijfde plaats op de ranglijst. Zaterdag 14 december speelt Barendrecht 2 de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen het Quick Boys 2 dat tweede staat. Het duel begint om 11.15 uur op De Bongerd.