NIEUWKOMERS AZEN OP PROMOTIE MET BARENDRECHT 1

Tien nieuwkomers telt de nieuwe selectie van de BVV Barendrecht die komende zaterdag officieel aan het nieuwe seizoen begint. Onder hen een keeper en drie jongens uit de eigen jeugd, van wie Nadir Jouhri al een paar keer in de basis stond. Een voorpublicatie uit de presentatiegids 2023/2024.

Doelman Jomar Gomes speelde bij ASWH en wil met Barendrecht spelen voor promotie. “Daarnaast wil ik voor mezelf zoveel mogelijk minuten maken en belangrijk zijn voor het team”, aldus de 23-jarige Rotterdammer, die de studie HBO social work volgt.

Op De Bongerd streek ook zijn oud-ploeggenoot Jay Brand neer. De 24-jarige Dordtenaar is rechtsback en mikt evenzeer op een niveautje hoger met Barendrecht. Hij werkt in de cosmetica en helpt daarnaast zijn vader in zijn kledingwinkel. “En in de wintermaanden met kerstbomen en vuurwerk.”

Over Timo de Graaf elders in deze gids meer. De 23-jarige verdediger van ARC speelde met oud-ploeggenoot Tren Drexhage in Amerika, maar koos net als de spits voor De Bongerd. “Ik wil mezelf naar een hoger niveau tillen en knokken voor een basisplaats”, zegt de lange rechtspoot uit Hazerswoude-Dorp. Hij is marketing consultant en heeft een eigen bedrijf in luxe vlees.

Achterin krijgt hij gezelschap van Sven Dijkgraaf. De 21-jarige Rotterdammer komt van Excelsior Rotterdam. De zelfstandig ondernemer en freelancer heeft een helder beeld voor ogen voor het komende jaar: “Promotie naar de tweede divisie.”

Nadir Jouhri maakte aan het einde van het afgelopen seizoen al indruk als linksachter. De 19-jarige Rotterdammer studeert aan de Hogeschool Rotterdam, waar hij de opleiding business IT & management volgt. “Verder werk ik in de supermarkt. Sinds mijn 5e voetbal ik al bij BVV Barendrecht, heb nooit bij een andere club gezeten. Je kan me dus echt een jongen van de club noemen.” Ook Jouhri mikt op een terugkeer naar de tweede divisie.

Barendrecht voegde drie middenvelders toe aan de selectie. De 22-jarige Nieuwerkerker Luc Dielhof, student Strategic Entrepreneurship aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, is meestal aanvallende middenvelder of buitenspeler. De oud-speler van Jodan Boys verwacht dat hij het erg naar zijn zin zal hebben bij Barendrecht. “Ik denk dat Barendrecht een mooie club is om mezelf verder te ontwikkelen, ik ben ervan overtuigd dat we mee gaan doen om de bovenste plekken.”

Ook Nathan Canlas rook al eens aan het eerste van Barendrecht. Hij scoorde in het toernooi om de Rijnmond Cup. De 19-jarige Barendrechter studeert aan de Haagse Hogeschool voor docent lichamelijke opvoeding. De middenvelder rekent op een leerzaam jaar. “Daarin wil ik mezelf meten met de ervaren spelers.”

Met Taner Bayram sloot in de voorbereiding nog een derde middenvelder aan. De 21-jarige geboren Hagenees, die in zijn vroege jeugdjaren in de jeugdopleiding bij ADO Den Haag speelde, komt over van Jong FC Dordrecht en heeft een verleden DHC, Alphense Boys en Nootdorp.

Twee aanvallers kreeg de selectie van trainer Leen van Steensel erbij. Brent Vugts, 21 jaar, komt net als Sven Dijkgraaf van Excelsior Rotterdam. De ‘s-Gravendeler, die net zijn mbo niveau 4 heeft behaald, speelt vooral linksbuiten. Ook hij laat er geen twijfel over bestaan: “Ik verwacht dat we gaan mee doen voor het kampioenschap.”

Met Christian Bellassai is nummer drie uit Barendrecht Onder-23 genoemd. De 20-jarige Rotterdammer, afkomstig van IJVV De Zwervers, studeert aan het Albeda Sport College. “Ik verwacht een seizoen waar ik hopelijk veel ga leren en misschien mijn eerste minuten kan maken in de competitie.”

Boven v.l.n.r. Jay Brand, Sven Dijkgraaf, Timo de Graaf, Luc Dielhof, Nadir Jouhri. Onder v.l.n.r. Nathan Canlas, Brent Vugts, Jomar Gomes, Taner Bayram en Christian Bellassai.