ONNODIG PUNTVERLIES VROUWEN 1 BIJ SC STIENS

De BVV-vrouwen zijn er niet in geslaagd om de volle buit van 3 punten uit Friesland mee te nemen. Het bleef slechts bij één schamel puntje (1-1) tegen SC Stiens, de hekkensluiter uit de Hoofdklasse-A.

In een matige wedstrijd, waarbij ook de harde wind een rol speelde, konden onze vrouwen vooral in de eerste helft geen echte kansen creëren. Ondanks dat de wedstrijd zich voornamelijk op de helft van de thuisploeg afspeelde. Verder dan een paar kleine mogelijkheden, een schot over en geblokt van Rebekka van Esch en een schot naast van Rachelle Ardon, kwam Barendrecht niet.

In de tweede helft was het speelbeeld eigenlijk hetzelfde, alleen kwamen er wel wat meer kansen voor de rood/witten om de score te openen. Na een goede actie en steekpass van Emma Kocabas, stond de keepster van Stiens een doelpunt van Rachelle Ardon in de weg. Een aantal minuten later was het weer Emma Kocabas die met een goede voorzet vanaf de linkerkant Rebekka van Esch wist te bereiken, haar inzet ging helaas naast.

Barendrecht was duidelijk op zoek naar de verdiende voorsprong. Totdat er op het middenveld een dubieuze vrije trap voor de thuisploeg werd gegeven. Deze werd hoog in het zestienmetergebied gespeeld, niet goed verwerkt en rolde zo het Barendrecht-doel in. Zonder ook maar één keer echt gevaarlijk te zijn geweest stond de thuisploeg toch op een 1-0 voorsprong.

Met nog een kwartier te spelen bracht trainer Lucas van der Snel met Athina van Bolhuis nog een extra spits in en werd er met vier aanvallers op jacht gegaan naar de gelijkmaker. De druk op het doel van de thuisploeg nam toe en dat leidde tot een aantal grote kansen. Een kopbal uit een hoekschop werd uit het doel gewerkt en uit de daaropvolgende scrimmage belandde de bal uiteindelijk op de paal. Een schot van Madeleine Pols werd door de keepster tot hoekschop verwerkt.

Vlak voor tijd was het uiteindelijk toch raak. Eva van der Toorn kopte uit een hoekschop de bal over de keepster van Stiens en scoorde zo de meer dan verdiende gelijkmaker. Barendrecht probeerde in de blessuretijd nog vol voor de overwinning te gaan, maar dit was helaas tevergeefs. Verder dan een 1-1 gelijkspel kwamen onze dames dus niet.

SC Stiens – BVV Barendrecht VR1 1-1 (0-0)
Doelpunten: 88’ 1-1 Eva van der Toorn
Opstelling BVV Barendrecht VR1: Leah van der Weele; Iris Zoon (71’ Nina Reitsma, 78’ Eva van der Toorn), Sasha Leemans, Merel Huizer, Elaine Fertoute; Diede van der Knaap (71’ Miesha Leemans), Mischa Lima, Sienna Shew-Atjon (78’ Athina van Bolhuis); Rachelle Ardon, Rebekka van Esch, Emma Kocabas (71’ Madeleine Pols).

Zesde
Door het puntverlies staan onze vrouwen momenteel op de zesde plek in de Hoofdklasse-A. Maar met 5 punten uit 3 is de top 3 nog ruim in zicht voor onze dames. Waar Be Quick ’28 er momenteel bovenuit steekt met de volle buit, 12 punten uit 4 wedstrijden.