ONNODIG VERLIES VROUWEN 1 TEGEN SAESTUM VR2

Vrouwen 1 heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen door niet te winnen van Saestum VR2. In de thuiswedstrijd werd er, enigszins onverdiend, met 2-3 verloren van de gasten uit Zeist.

Barendrecht begon redelijk aan de wedstrijd, terwijl Saestum eigenlijk het middenveld in handen had, waren de eerste mogelijkheden voor onze dames. Voornamelijk de acties en voorzetten van Mischa Lima vanaf de linkerflank zorgden voor veel dreiging. Er waren wat mogelijkheden voor Rachelle Ardon maar deze misten allen doel.

Maar als je zelf de kansen niet weet de benutten, dan doet de tegenstander dat wel. Terwijl de verdediging van de rood/witten, onder leiding van Sasha Leemans, nog geen grote kans had weggegeven. Was daar opeens een afstandsschot die precies onder de lat binnen viel. Zo kwamen onze gasten, na een klein half uur voetballen, tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong.

Barendrecht pakte de draad weer op en ging op zoek naar de gelijkmaker. Er werden een aantal kansen gecreëerd, waarvan de grootste voor Mischa Lima haar schot ging net voorlangs.

In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Barendrecht nog één kans op de gelijkmaker. Een hoekschop werd door Rachelle Ardon, via de keepster, tegen de paal gekopt en belandde uiteindelijk voor de voeten van Athina van Bolhuis die de bal binnen schoot. Zo ging de rust in met een 1-1 tussenstand.

Saestum begon beter en feller aan de tweede helft en kregen hierdoor ook een aantal mogelijkheden om te scoren. De grootste kans was echter voor Barendrecht, maar Athina van Bolhuis kopte een goede voorzet naast. De daaropvolgende aanval van Saestum werd wel afgemaakt en zo keken onze dames na zes minuten spelen in de tweede helft weer tegen een achterstand aan 1-2.

Barendrecht herpakte zich en ging wederom op zoek naar de gelijkmaker en ze kregen ook vele grote kansen. Rachelle Ardon stond tot twee keer toe oog in oog met de keepster van Saestum. De eerste kans werd door de keepster gered. Bij de tweede grote kans belandde de bal op de paal.

Uiteindelijk was het wederom Athina van Bolhuis die de gelijkmaker kon aantekenen. Ze kon de bal in het zestienmetergebied aannemen en schoot deze beheerst binnen 2-2. Hierna volgde nog wat kansen. Een schot van Sienna Shew-Atjon werd door de keepster gepakt en een schot van Mischa Lima met de buitenkant van de linkervoet draaide net langs de verkeerde kant van de paal.

De wedstrijd leek, ondanks de vele kansen van onze dames, op een gelijkspel uit te lopen. Totdat in de blessuretijd, na slordig balverlies en een overtreding binnen het zestienmetergebied, de gasten uit Zeist een strafschop mocht nemen. Leah van der Weele zat er weliswaar dichtbij, maar kon de derde treffer van Saestum helaas niet voorkomen. Een erg zure nederlaag voor onze dames. Deze wedstrijd had minstens één punt moeten opleveren en gezien de vele grote kansen eigenlijk de volle drie punten, maar ook dat is voetbal.

BVV Barendrecht VR1 – Saestum VR2 2-3 (1-1)
Doelpunten: 45’+2 1-1 Athina van Bolhuis; 75’ 2-2 Athina van Bolhuis.
Geel: Diede van der Knaap
Opstelling BVV Barendrecht VR1: Leah van der Weele; Iris Zoon (75’ Merel Huizer), Sasha Leemans, Elaine Fertoute, Eva van der Toorn (79’ Nina Reitsma); Diede van der Knaap, Sienna Shew-Atjon, Rebekka van Esch; Athina van Bolhuis (75’ Michelle Stubbs), Rachelle Ardon, Mischa Lima.

Zesde
Ondanks het verlies staan onze dames nog steeds zesde met 11 punten uit 8 wedstrijden in de Hoofdklasse-A

Jodan Boys VR1
Zaterdag 2 december staat de uitwedstrijd tegen de nummer 5 uit de competitie, De Jodan Boys VR1, op het programma. Op Sportpark Oosterwei wordt er om 14:15u afgetrapt.