OUD-BARENDRECHTER DENZEL DUMFRIES DEBUTEERT IN ORANJE

Vier jaar nadat hij vertrok van sportpark De Bongerd heeft oud-Barendrechter Denzel Dumfries zaterdagavond zijn debuut gemaakt voor het Nederlands Elftal. De verdediger kreeg een basisplaats van bondscoach Ronald Koeman en kwam negentig minuten in actie in de gewonnen wedstrijd tegen Duitsland (3-0).

De inmiddels 22-jarige Dumfries speelde twee seizoenen in de jeugd van BVV Barendrecht, nadat hij eerder uitkwam voor de jeugdteams van Spartaan ’20 en Smitshoek. Zijn talent viel al snel op, want op 17-jarige leeftijd trainde hij al mee met het eerste elftal op sportpark De Bongerd. Op het moment dat hij definitief de overstap naar de hoofdmacht zou maken klopte Sparta Rotterdam aan de deur en stapte Dumfries over naar het betaalde voetbal. Na twee jaar volgde een transfer naar SC Heerenveen, waar hij een seizoen speelde toen PSV hem afgelopen zomer contracteerde. In Eindhoven heeft Dumfries inmiddels een basisplaats, wat hem ook zijn debuut in Oranje opleverde.

Hoewel Dumfries maar twee seizoenen bij BVV Barendrecht speelde, bewaart hij warme herinneringen aan zijn laatste jaren bij de amateurs. In de presentatiegids van afgelopen seizoen gaf hij een interview af, waarin hij onder meer vertelde dat hij nog altijd een paar keer per seizoen op De Bongerd probeert te komen. Al is het maar om zijn – nu helaas flink geblesseerde – vriend Daniël Esajas te ontmoeten. “Hij is een ontzettend goede vriend van mij geworden, we hebben bijna elke dag contact. Ik krijg professionele looptrainingen van Daniël en zijn oom bij SPC Rijnmond. We praten veel samen, niet alleen over voetbal, maar ook over andere zaken”, vertelde Dumfries in het interview.

BVV Barendrecht is uiteraard trots op de prestaties van de voormalig pupil van de club en feliciteert hem van harte met zijn debuut in Oranje!