PAK SLAAG VOOR BARENDRECHT IN KNOTSGEKKE DERDE DIVISIE

Barendrecht had vier keer achter elkaar gewonnen, maar daar kwam zaterdag in Ermelo een resoluut einde aan. Het sterke DVS’33 gaf de rood/witten met 4-0 een flinke draai om de oren.

De ploeg van Leen van Steensel zag weer de koploper verliezen, ditmaal was dat DOVO. In de knotsgekke Derde Divisie zijn de onderlinge verschillen bijzonder klein. Het gat tussen nummer 1 GVVV en nummer 9 Hoek is maar drie 3 punten. Barendrecht is nu achtste in de afdeling waarin het eerste rijtje de kopgroep is.

Barendrecht begon met de vertrouwde formatie, waarbij Stanley Husen achterin terugkeerde. Voorin was er weer een basisplek voor Marouane Bakour. De eerste kans was voor de thuisploeg, maar Husen redde op de doellijn. Een schot van Aness Serghini, de man in vorm, ging aan de overkant over het doel.

Halverwege de eerste helft kreeg DVS’33 een strafschop na een overtreding van Marouane Bakour op Omar el Ghazaouni. Lars van Wetering schoot de elfmetertrap binnen, 1-0. Even daarna moest Gilmaro van de Werp naar de kant, hij werd vervangen door Anass Masrhalmi.

DVS’33 bleef gevaarlijk, Barendrecht-keeper Bradly van der Meer redde na een inzet van Van de Berg. Vlak voor rust kwam Barendrecht weer eens in de buurt van het DVS-doel. Een schot van Danny Monster ging net over en Robbert Olijfveld kopte maar centimeters naast.

Van Steensel voerde in de rust twee wissels door: de aanvallers Bradley El Idrissi en Olek Mrowicki losten Husen en Bakour af. Romano van Stoep kreeg een kans na een fraaie aanval over rechts, hij schoof de bal naast.

Dan was DVS’33 veel efficienter. Lars Miedema maakte er op aangeven van Stef Nijland 2-0 van. En nadat een mogelijkheid voor El Idrissi niet tot succes had geleid, zorgde Nicky van Hilten – weer na een assist van Nijland – voor 3-0.

Barendrecht probeerde het nog wel, maar kwam er in de slotfase niet meer aan te pas. Sem de Wit raakte nog de paal. Sven Nijland zorgde met een fraaie stift voor de 4-0. Met het eindsignaal werden de rood-witten uit hun lijden verlost.

Aness Serghini komt niet langs Nicky van Hilten.
Bradley van der Meer houdt zij doel nog schoon bij de eerste kans van DVS’ 33.
Danny Monster wordt onder druk gezet op de rand van de zestien.
Maroune Bakour wordt aangetikt door Sem de Wit en mag doorspelen van scheidsrechter Besselen.
Lars van Wetering (links) benut de toegekende strafschop, 1-0.
Uitblinker Stef Nijland (ex FC Groningen) schermt de bal af voor Olek Mrowicki.
Joey Jongman in duel met Frank Olijve en Sem de Wit.
Het schot van Bradley el Idrissi wordt geblokt door Maarten van Dijk.
Robert Olijfveld probeert met een omhaal te scoren, Nicky van Hilten brengt hem uit balans.

DVS’33 – Barendrecht 4-0 (1-0)
20. 1-0 Van Wetering (strafschop), 54. 2-0 Miedema, 68. 3-0 Van Hilten, 89. 4-0 Nijland,
Scheidsrechter: Besselen. Gele kaart: Van der Meer (Barendrecht).
Opstelling DVS’33: Huiskamp: Van Hilten, Evre (80. Muller), Van de Berg, Olijve, Van Dijk, Nijland, Huber, De Wit, Van Wetering (34. Miedema) en El Ghazoouani (74. Salasiwa).
Barendrecht: Van der Meer; Eekman, Husen, Van Dijk, Van de Werp (25. Marshalmi); Jongman, Monster, Van der Stoep; Bakour, Olijfveld (69. Rieken) en Serghini.

Achtste
Barendrecht zakt naar de achtste plaats in de Derde Divisie. De ploeg heeft 23 punten uit 14 wedstrijden. Koploper GVVV heeft er ‘maar’ drie meer. Zo is er een kopgroep van negen ploegen ontstaan. Nummer 9 Hoek heeft ook 23 punten. Het kan in deze afdeling nog alle kanten op.

Rijnvogels
De komende twee zaterdagen speelt Barendrecht thuis, eerst tegen Rijnvogels, een week later tegen Ter Leede. Op 3 december is het dan uit bij de huidige koploper GVVV. Maar dat kan tegen die tijd weer een andere lijstaanvoerder zijn. Barendrecht-Rijnvogels begint zaterdag 19 november om 14.30 uur.

Samenvatting (met dank aan DVS ’33)

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden