PERIODETITEL VOOR BARENDRECHT 2

Barendrecht 2 is winnaar geworden van de tweede periodetitel in de reserve hoofdklasse. Een 2-2 gelijkspel tegen concurrent FC Lisse 2 volstond voor het behalen van de periodetitel.

Op sportpark De Bongerd was het eerste deel van de wedstrijd duidelijk voor de bezoekers, die in de vierde minuut uit een corner op een 0-1 voorsprong kwamen. Niet veel later was het 0-2 na slecht uitverdedigen van de rood/witten. Nog steeds waren de Barendrechtse beloften niet wakker, maar ditmaal raakte de spits van FC Lisse de lat. Na één kwartier richtte Barendrecht zich op en kwamen de Bongerdbewoners terug in de wedstrijd. Een combinatie tussen Anass Masrhalmi en Jeroen van der Wal kwam in de voeten van Marouane Bakour, die een aantal verdedigers de verkeerde kant op stuurde en de bal fraai in de kruising schoot (1-2). De bezoekers bleven gevaarlijk, maar keeper Daniël Kumic voorkwam een grotere achterstand in de eerste helft. Anass Masrhalmi leek op slag van rust de 2-2 te scoren, toen de keeper van FC Lisse zijn schot achter de doellijn leek te pakken, maar de scheidsrechter constateerde anders en keurde de treffer niet goed.

Na de rust bleven beide ploegen aanvallen en voor de winst gaan. De eerste kans na rust was voor Marouane Bakour, die op aangeven van Jaco van de Wijdeven op de keeper stuitte. Uit een dieptepass van Jeroen van der Wal ging Marouane Bakour even later opnieuw alleen op het doel af en ditmaal scoorde hij beheerst de gelijkmaker (2-2). De gasten uit Lisse gingen daarna op jacht naar de overwinning, maar Daniël Kumic hield de bollenploeg met een paar geweldige reddingen van scoren af. Het duel eindigde daardoor in 2-2 waardoor Barendrecht 2 de tweede periodetitel in de wacht sleepte. De ploeg van trainer Erwin van der Woerdt leverde wel twee punten in op Excelsior Maassluis en Quick Boys, die op de totale ranglijst van de reserve hoofdklasse boven Barendrecht staan.