PORTRET VAN VIJFDE COLONNE BVV BARENDRECHT

Voetbalblog In de Hekken, een initiatief van enkele fanatieke voetbalsupporters die graag terugblikken op nagenoeg vervlogen voetbaltijden, brengt sinds maart van dit jaar elke week een bijzonder verhaal vanuit één van de clubs in de Tweede Divisie. In de blog van afgelopen weekend wordt een portret gemaakt van een bijzonder voetbalgezelschap dat verbonden is aan BVV Barendrecht.

De zogenaamde ‘Vijfde Colonne’ is een groep fanatieke BVV-supporters die de club niet alleen bij thuiswedstrijden, maar ook bij uitwedstrijden achterna reist. Tijdens het kampioensfeest van BVV Barendrecht in 2010 ontstond het idee om een eigen bus te kopen, wat een seizoen later in de praktijk wordt gebracht. Sindsdien reist het gezelschap voetbalvrienden met een eigen bus de hoofdmacht door het hele land achterna.

Erelid Cees Bakker en Lid van Verdienste Piet van der Linden zijn twee van de drijvende krachten achter deze ‘Vijfde Colonne’. Journalist Jeroen Achtereeke stapte dit voorjaar in de trein en bracht een bezoek aan sportpark De Bongerd om van beide heren het verhaal achter hun betrokkenheid bij de BVV te horen. Het volledige verhaal is hier terug te lezen.