PRACHTIG EUROPEES AVONTUUR VOOR G-VOETBALLERS BVV

De G-voetballers van BVV Barendrecht beleefden afgelopen zaterdag 27 augustus een heus Europees avontuur. De beide teams G1 en G2 togen die dag naar België om bij landskampioen Club Brugge een mooie dag en voetbalmatch te beleven.

’s-Ochtends vroeg werd er vanaf sportpark De Bongerd vertrokken. Daar stond de G-voetballers de eerste verrassing al te wachten: de KNVB-bus van het Nederlands Elftal stond klaar voor het vervoer naar België! Dat zorgde voor veel zwaaiende mensen bij het vertrek en trok ook veel bekijks in België, want daar rijdt natuurlijk ook niet iedere dag de Oranje Leeuw door het landschap.

Bij Club Brugge was de ontvangst fantastisch. Het bezoek begon met een persoonlijke rondleiding door het Jan Breydelstadion, waarbij de wandeling langs het veld en de dug-out de G-voetballers echt het gevoel gaf hoe het is om in een stadion te voetballen.

Na de aangeboden pasta maaltijd vonden de wedstrijden plaats. Barendrecht G1 won zijn wedstrijd tegen het ene G-team van Club Brugge, het duel van Barendrecht G2 tegen de Belgische opponent ging verloren. Maar de uitslagen waren maar bijzaak: wat vooral opviel is dat beide ploegen gewoon wilden voetballen en dat er heel veel respect en positieve beleving was tussen de spelers. Zonder twijfel is dat ook een verdienste van Daniella ten Pierik, Rolf Tromp, Ron Schippers en Dick van Veen, de vier begeleiders van de G-teams tijdens de internationale trip.

Ook de sponsoren RHM en AXI waren voor deze dag naar Brugge afgereisd en stonden letterlijk tussen de spelers op de groepsfoto die na de wedstrijden werd gemaakt. De spelers en staf van Club Brugge en BVV Barendrecht hebben aan het begin van het seizoen dus al een hoogtepunt voor de voetbaljaargang 2022-2023 te pakken!

Zaterdag starten G1 en G2 van BVV Barendrecht met de officiële wedstijden tegen respectievelijk Zuidland en Jodan Boys. Voor de G1 van BVV Barendrecht, dat uitkomt in de eerste klasse, zoekt de voetbalclub nog versterking. Bij Club Brugge waren er wel talentvolle kandidaten, maar natuurlijk zoekt de BVV graag spelers uit Barendrecht of directe omgeving. Aanmelden van nieuwe leden kan bij Ron Schippers, telefoonnummer 06-27495630.

Speciale dank aan Paul Peeters (AXI), Andrew Hoppema (RHM) en het bestuur van BVV Barendrecht voor het mogelijk maken van deze fantastische dag!