RICHARD ELZINGA KOMEND SEIZOEN HOOFDTRAINER BVV BARENDRECHT

BVV Barendrecht heeft Richard Elzinga aangesteld als nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen. De in Barendrecht woonachtige trainer tekent een contract voor één seizoen en komt over van zaterdag-hoofdklasser FC ’s-Gravenzande.

Als betaald voetballer speelde Richard Elzinga meer dan 300 wedstrijden bij respectievelijk FC Groningen, SC Cambuur en Sparta Rotterdam. Na zijn profcarrière werd hij een ambitieuze en gedreven trainer, die vanuit een duidelijke visie een voorkeur heeft voor aanvallend en attractief voetbal. In het eerste jaar met FC ’s-Gravenzande in de hoofdklasse eindigde de 50-jarige oefenmeester knap in de subtop. Bovendien haalde hij met zijn ploeg maar liefst drie bekerfinales, waaronder de finale van de districtsbeker West II. Vorig seizoen evenaarde hij die prestatie in de competitie en werd de finale van de districtsbeker zelfs gewonnen.

Richard Elzinga vindt het belangrijk een goede band op te bouwen met zijn spelers om van daaruit vertrouwen te kweken. Hij heeft bewezen dat hij met een goede mix van ervaring en jeugdig enthousiasme in staat is een eenheid te vormen en spelers individueel beter te maken.

Richard Elzinga is geen onbekende bij BVV Barendrecht en heeft zijn eerste stappen als jeugdtrainer gezet op sportpark De Bongerd. Hij kent dus de clubcultuur en BVV Barendrecht verwacht dat hij met zijn persoonlijkheid en mentaliteit goed bij de vereniging past. De club had hem, als coming man in het amateurvoetbal, al langer in beeld en is verheugd dat er snel met Richard Elzinga overeenstemming is bereikt over het hoofdtrainerschap bij BVV Barendrecht vanaf komend seizoen.

De club heet Richard komende zomer van harte welkom en wenst hem alvast veel succes bij BVV Barendrecht.