RIJNSBURGSE BOYS LEGT BARENDRECHT OVER DE KNIE

Barendrecht heeft zaterdag opnieuw een nederlaag geleden. Rijnsburgse Boys legde de gastheer op het eigen sportpark De Bongerd over de knie: 1-5.

Daar zag het in de eerste twintig minuten geenszins naar uit. Barendrecht kwam weliswaar wat gelukkig op voorsprong via Bas Mourits (1-0), die profiteerde van een slimme actie van Daniël Esajas die onoplettendheid bij een Rijnsburgse vrije trap afstrafte. Barendrecht was echter de betere ploeg en even later voorkwam de paal de 2-0 van Chris Dabaghian. Gaandeweg de eerste helft werd Rijnsburgse Boys sterker en ineens stond het 1-2: eerst kopte Jongeneelen een voorzet binnen (1-1), even later zorgde Donny van Ooijen na een mooie kapbeweging voor 1-2. Ook na die tegenslag kreeg Barendrecht nog goede kansen op een gelijkmaker, al kwam ook Rijnsburgse Boys een aantal keer gevaarlijk voor het doel.

Ook na rust ging een wegens drie schorsingen gehavend Barendrecht met vereende krachten op zoek naar de gelijkmaker, maar na de snelle 1-3 van opnieuw Van Ooijen ging het kaarsje uit bij Barendrecht. Even dreigde een flink pak slaag toen Opoku (1-4) en opnieuw Jongeneelen (1-5) rond het uur scoorden, maar daar bleef het bij voor de Bongerdbewoners, dat zich in de slotfase nog even oprichtten en recht hadden op een extra eretreffer. De 2-5 van Mourits na een schot op de onderkant van de lat van Esajas werd echter geannuleerd wegens buitenspel. Het uitgebreide wedstrijdverslag vindt u hier.