ROB VAN DEN EIJNDEN WEG BIJ TECHNISCHE COMMISSIE BVV

Rob van den Eijnden gaat zijn functie als lid van de technische commissie van BVV Barendrecht neerleggen. Hij was ruim zestien jaar medeverantwoordelijk voor het technische beleid van de club en draagt zijn taken, na afronding van de lopende werkzaamheden, grotendeels over aan bestuurslid Gert van der Wal (voetbaltechnische zaken).

De hoofdmacht van Barendrecht, die traditiegetrouw samen met de trainers door Rob is samengesteld, beleeft een teleurstellend seizoen in de Tweede Divisie. De selectie van de rood/witten kan zich dit seizoen maar moeilijk meten met de andere ploegen op het hoogste amateurniveau, en ook de eindeloze blessuregolf waar Barendrecht mee te maken heeft doet de prestaties van de Bongerdbewoners geen goed. Als hekkensluiter met vijf punten achterstand is de kans nu groot dat Barendrecht degradeert.

Op de site van het Barendrechts Dagblad geeft Rob aan dat teleurstelling en frustratie ten grondslag liggen aan zijn besluit. “Op een bepaald moment is het gemopper extern, maar ook intern binnen de club niet leuk meer. Ik heb dit werk altijd op vrijwillige basis gedaan, maar ik beleef er geen plezier meer aan. Ik ben niet boos, heb met niemand ruzie, ga niet weg bij Barendrecht en zal in de toekomst best nog wat blijven doen bij deze club, maar nu wil ik rust. Ik maak de besprekingen waarmee ik bezig ben af en daarna neemt Gert van der Wal mijn taken grotendeels over.”

Liefst zestien jaar was Van den Eijnden medeverantwoordelijk voor het technisch beleid van Barendrecht. Hierin zaten vele jaren van voorspoed, met onder meer de winst van de landelijke amateurbeker en een hoofdklassetitel, maar dit seizoen lijkt degradatie onvermijdbaar. “We hebben geen goede selectie, dat is mij ook duidelijk”, reageert Rob desgewenst. “We hebben moeten bezuinigen en daardoor zijn er spelers weggegaan. Een aderlating, maar als je dan ook nog eens geconfronteerd wordt met meerdere langdurige blessures, dan wordt het moeilijk om je in de Tweede Divisie te handhaven. We behoren al jaren tot de clubs met de minste budgetten in de top van het amateurvoetbal. Eigenlijk hebben we vele seizoenen boven alle verwachtingen gepresteerd. Dit jaar zit echt alles tegen. Daardoor staan we nu op de laatste plaats.”

Het bestuur van de voetbalclub en van de Stichting Amateurvoetbal Barendrecht, die de belangen rondom het eerste elftal behartigt, betreuren het vertrek van Rob, die de afgelopen jaren uitstekend werk heeft verricht. Uiteraard respecteren zij zijn besluit.