RUIME OEFENZEGE BARENDRECHT BIJ SPIJKENISSE

Barendrecht 1 is nog altijd ongeslagen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zaterdagmiddag werd hoofdklasser Spijkenisse met 4-1 verslagen.

Zowel fysiek als voetbaltechnisch was Barendrecht in de eerste helft de betere ploeg in Spijkenisse. Dat resulteerde na ruim 20 minuten in een 1-0 voorsprong. Een voorzet vanaf de achterlijn door Qrushinco Rosina werd ingeschoten door Marouane Bakour, maar de bal werd van de lijn gehaald. De rebound werd echter onhoudbaar ingeschoten door Daniël Esajas. Dat was zijn eerste Barendrecht-doelpunt sinds de inmiddels weer fitte spits twee jaar geleden een forse kruisbandblessure opliep.

Vijf minuten later was Niels Vorthoren dichtbij een treffer, maar de kopbal de middenvelder uit een corner werd van de doellijn gehaald. Toch werd het binnen het halfuur 2-0 voor Barendrecht. Opnieuw vond vleugelaanvaller Qrushinco Rosina met een voorzet Marouane Bakour, die ditmaal zelf de trekker overhaalde (2-0). Dat was tevens de ruststand in het duel, dat qua amusementswaarde gelijkenissen vertoonde met de ontmoeting met Excelsior Maassluis eerder deze week.

Na rust was het oefenduel snel beslist. Invaller Ugur Altintas, na rust in de ploeg gekomen, zag zijn vrije trap bij de eerste paal door de Spijkenisse-doelman in het net gewerkt worden (3-0). Ook Danny Monster liet in de tweede helft van zich spreken, al moet hij nog wel wachten op zijn eerste treffer in de voorbereiding van de rood/witten. Zijn schot belandde halverwege de tweede helft op de bovenkant van de lat.

Tien minuten voor tijd deed Daan Bourgonje wat terug voor hoofdklasser Spijkenisse (3-1), maar het slotakkoord was voor Barendrecht. Peter de Lange zag in de slotminuut een voorzet via de borst in het Spijkenisse-doel belanden (4-1). Barendrecht won zodoende voor de derde keer in de voorbereiding, naast twee gelijke spelen.