RUIME ZEGE BRENGT BARENDRECHT WEER DICHTER BIJ STEDOCO: 6-0 TEGEN AWC

Barendrecht is het nieuwe jaar voortreffelijk begonnen. De rood/witten wonnen zaterdag op het eigen sportpark De Bongerd met 6-0 van AWC. Naast deze overtuigende zege kwam er weer goed nieuws uit Hoornaar, waar koploper Stedoco opnieuw punten morste. De ploeg van trainer Leen van Steensel, die nog zeker een jaar bij Barendrecht blijft, komt steeds dichter bij de lijstaanvoerder.

Het was sowieso een grote ‘goednieuwsshow’ bij de nummer twee van de Derde Divisie B. De club maakte bekend dat maar liefst 12 spelers ook volgend jaar op De Bongerd actief zullen zijn. Onder hen de routiniers Danny Monster en Joey Jongman en doelman Bradly van der Meer, maar ook jonge spelers als Nadir Jouhri, Olek Mrowicki, Aness Serghini en Brent Vugts.

Met tegenstander AWC had Barendrecht nog een appeltje te schillen. De ploeg uit het Gelderse Wijchen liet Barendrecht in de heenwedstrijd met lege handen achter. De 1-0 nederlaag moest rechtgezet geworden en dat gebeurde zaterdag glansrijk.

Al na zes minuten was het raak toen spits Tren Drexhage de 1-0 aantekende op aangeven van Romano van der Stoep. Drexhage gaat Barendrecht na de zomer helaas verlaten, net als Timo de Graaf, beide spelers gaan terug naar hun oude liefde ARC.

Barendrecht denderde door en kreeg een karrevracht aan kansen. Een kopbal van Aness Serghini werd van de lijn gehaald, Danny Monster mikte over, ook Joey Jongman zocht het doel te hoog. Een inzet van Brent Vugts eindigde tegen de paal en Van der Stoep kopte over. Tien minuten voor rust werd het overwicht wel in cijfers uitgedrukt. Weer was Drexhage de gevierde man na zijn 2-0.

Genieten
Ook in deel twee was Barendrecht de veel betere ploeg. Het was bij vlagen genieten van de vlotte combinaties die na acht minuten leidden tot de 3-0. Brent Vugts schoot met links hard en hoog raak.

De thuisploeg bleef maar gas geven. Serghini mocht de 4-0 intikken, waarna de eerste wissels het veld in kwamen. Barendrecht bracht Olek Mrowicki en Robbert Olijfveld in, de laatste zorgde al snel voor 5-0. Het slotwoord was aan Joey Jongman die nummer zes achter de arme AWC-doelman prikte, 6-0.

De feestvreugde werd na afloop nog verder verheugd toen bekend werd dat Stedoco opnieuw niet had gewonnen. De koploper bleef op eigen veld steken bij 1-1 tegen Sportlust’46. Daarmee liep Barendrecht weer twee punten in.

Barendrecht-AWC 6-0 (2-0)
7. 1-0 Drexhage, 35. 2-0 Drexhage, 53. 3-0 Vugts, 56. 4-0 Serghini, 67. 5-0 Olijfveld, 72. 6-0 Jongman.
Scheidsrechter: Brinkman. Gele kaart: Bayram (Barendrecht).
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Eekman, De Graaf (66. Dijkgraaf), Monster, Jouhri; Bayram (62. Olijfveld), Jongman, Van der Stoep; Vugts (62. Mrowicki), Drexhage (74. Vorthoren) en Serghini (74 Dielhof).
Opstelling AWC: Van de Groes; De Bruijn, Veltmaat, Berends, Jansen; Saltani, Pauwels, Straten; Brussaard (84. Engel), Hubers (60. Visser) en Seqqal (60. Reuvers).

Tweede
Barendrecht blijft tweede in de Derde Divisie B met nu 38 punten uit 18 duels. Stedoco
heeft 40 punten, maar wel een wedstrijd minder gespeeld. UNA en Sportlust hebben 32 punten. UNA komt zondagmiddag nog in actie.

UNA
Met UNA is ook direct de volgende tegenstander genoemd. Barendrecht speelt zaterdagavond in Veldhoven tegen de nummer 3. Eerder dit seizoen werd het op De Bongerd 3-1 voor de rood-witten. In Oost-Brabant wordt zaterdag om 18.00 uur afgetrapt.

Top vier
UNA uit is zaterdag de eerste in een serie belangrijke wedstrijden. Barendrecht treft in korte tijd de hele top vier. Op zaterdag 27 januari komt Sportlust’46 naar De Bongerd, op zaterdag 17 februari volgt de kraker tegen Stedeco. Dat zijn twee data om alvast in de agenda te noteren.

Wedstrijdbeelden

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden