SPAKENBURG EN JONG VITESSE TERUG IN TWEEDE DIVISIE

Spakenburg en Jong Vitesse komen volgend seizoen weer uit in de Tweede Divisie. Beide ploegen keren na hun degradatie afgelopen zomer na één jaar weer terug op het hoogste amateurvoetbalniveau.

Spakenburg greep de titel zaterdag door een ruime overwinning bij ONS Sneek (4-0). Bovendien beging de laatste concurrent Scheveningen een misstap bij Spijkenisse, al had Spakenburg het kampioenschap geheel in eigen hand. Jong Vitesse was met een overwinning eveneens zeker van de titel en klaarde de klus op het eigen sportpark Papendal, waar Blauw Geel ’38 met 4-1 werd verslagen.

Spakenburg en Jong Vitesse nemen volgend seizoen de plekken in van Achilles ’29 en De Dijk, die degradatie niet meer kunnen ontlopen. FC Lisse en TEC zijn vanuit de Tweede Divisie momenteel de voornaamste kandidaten voor de nacompetitie, al kunnen zij FC Lienden en De Treffers op de laatste speeldag nog achterhalen. Vanuit de Derde Divisie Zondag hebben UNA, Quick en JVC Cuijk zich als periodekampioenen geplaatst voor de nacompetitie. Scheveningen en Jong Almere City nemen deel vanuit de Derde Divisie Zaterdag. De derde periodekampioen uit die afdeling wordt op de laatste speelronde bekend, waarbij Jong FC Volendam de beste papieren heeft en DVS ’33 de belangrijkste outsider is.