TOCH PROMOTIE VOOR JO19-1

BVV Barendrecht JO19-1 leek promotie mis te lopen na een verloren finalewedstrijd tegen De Treffers. De KNVB mocht het team afgelopen weekend echter een onverwachte herkansing tot promotie aanbieden. Reden hiervoor was een vrijgekomen plek in de tweede divisie. De tegenslag was nog maar amper verwerkt, dus moest de knop snel om bij de junioren. De andere promotiekandidaat, die om deze plaats mocht strijden was RKAV Volendam. Uiteraard waren zij daarover net zo verrast.

Dit keer pakte de echte finaleronde wel goed uit. De rood/witten speelden geen al te beste wedstijd in de palingstad, maar toonden wel voldoende gretigheid om de wedstrijd te winnen. Het elftal heeft de beschikking over een brede selectie met eerstejaars spelers, die nu nog uitkomen voor JO19-2. Vanwege hun uitstekende voetbalkwaliteiten en goede ontwikkeling, konden zij in de wedstrijd de noodzakelijke ondersteuning bieden. Door diverse schorsingen was een aantal al in de basisopstelling opgenomen.

In eerste instantie dreigde het voor Barendrecht opnieuw fout te gaan. RKAV Volendam domineerde, had de macht over het middenveld, maar miste na een half uur een aantal grote kansen. Gelukkig wist keeper Daniel Kumic een knap schot in de verre hoek gestileerd te pareren. Luttele minuten later verdedigde Kayo Renwarin een doelkans met een meesterlijke sliding, waardoor Barendrecht met 0-0 kon gaan rusten.

In de tweede helft werd door de coach behoorlijk gewisseld in de opstelling, met positief resultaat tot gevolg. In 72e minuut bracht de constant goed presterende Ron Botterhuis Barendrecht op een 0-1 voorsprong. Hoewel het tot aan het bevrijdende eindsignaal ongemeen spannend bleef, gaven de rood/witten promotie gelukkig niet meer uit handen. Na twee seizoenen keert het team terug in de Tweede Divisie. Naast het afscheid van een aantal tweedejaars-spelers, zal ook assistent-trainer Marco Lookermans het team gaan verlaten.