HET NIEUWE AVONTUUR VAN TREN EN TIMO

Ze zaten op dezelfde middelbare school, kwamen samen uit voor ARC, gingen beiden naar Amerika om te voetballen en spelen komend seizoen met zijn tweeën op De Bongerd in Barendrecht. Tren Drexhage en Timo de Graaf (allebei 23) beginnen gezamenlijk aan weer een nieuw avontuur. Een voorpublicatie uit de presentatiegids 2023/2024.

Tren en Timo hebben veel overeenkomsten, maar er zijn ook verschillen: Tren Drexhage is spits en Timo de Graaf verdediger. Tren maakte dit voorjaar indruk bij zijn entree in Barendrecht, door tegen Hoek direct twee keer te scoren. Ook viel de werklust van de 23-jarige Rotterdammer, werkzaam als vastgoedadviseur, op bij de aanhang van de rood-witten.

“Ik ben begonnen bij Zwammerdam”, zegt Drexhage, die halverwege het vorige seizoen bij Barendrecht aanhaakte. “Ik heb ‘m destijds naar ARC gehaald”, vult De Graaf, marketingconsultant uit Hazerswoude-Dorp, aan. Samen speelden ze in de jeugd en de hoofdmacht van ARC, een tegenstander die Barendrecht in het verre verleden vaak tegenkwam. Maar Drexhage en De Graaf kwamen nooit als opponent van de rood/witten in actie.

Tren Drexhage viert een treffer voor Barendrecht

Toen corona ook het voetbal in maart 2020 plotseling stil legde, smeedden Tren en Timo een ander plan: ze zouden naar Amerika gaan, voor studie en voetbal. “Het is eerder andersom geworden hoor”, onderstreept Drexhage. Meer voetbal dan studie dus. Het duo kwam uit voor de ploeg van de Chowan University in het plaatsje Murfreesboro in de Amerikaanse staat North Carolina. “Een mooi avontuur”, blikt De Graaf terug. “We hebben tegen veel verschillende nationaliteiten gespeeld.”

Timo de Graaf

Het meest opvallende verschil met Nederland? “We stonden daar iedere dag op het veld, we waren superfit”, vertelt Timo. Het exacte niveau is lastig aan te geven, stelt Tren. “Denk maar aan de onder 23, als ik dan toch een vergelijking moet maken.” Hij vindt wel dat er in Nederland verzorgder wordt gespeeld.

Het Amerikaanse avontuur duurde voor Timo een seizoen, Tren maakte er anderhalf jaar van. Hij ging niet terug naar ARC, de aanvaller koos direct voor Barendrecht. De Graaf keerde wel terug in Alphen aan den Rijn. “Dat had ook met mijn werk te maken. Ik had net een nieuwe baan.”

Met vierdedivisionist ARC maakte Timo in mei nog kans op een plekje in de nacompetitie tegen Capelle, maar de ploeg redde het niet. Diezelfde dag werkte Tren met Barendrecht het veelbesproken duel tegen GVVV af. De rood/witten stonden met 3-1 voor, maar verloren in de slotfase met 3-4 om zo de weg vrij te maken richting nacompetitie. De KNVB besliste anders: Barendrecht kreeg straf en moet het in het komend seizoen opnieuw gaan proberen in de Derde Divisie. In de nieuwe afdeling 3B treffen Tren en Timo veel nieuwe clubs, tegen wie Barendrecht nog nooit uitkwam. “Ik heb nog tegen Kloetinge gespeeld, de rest ken ik eigenlijk niet”, zegt De Graaf.

De verwachtingen voor het nieuwe seizoen? Promotie, daarover zijn de twee het roerend eens. Tren scoorde vier competitietreffers, dat moeten er dit jaar meer worden, vindt hij. Verdediger Timo gaat ook voor een plek in de basis. En wie weet pakt hij als boomlange verdediger (‘ik ben 2 meter’) ook af en toe een goaltje mee. De twee zijn in ieder geval klaar voor weer een nieuw avontuur, nu op De Bongerd in Barendrecht.