VALSE START VOOR VROUWEN 1 IN DE COMPETITIE

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden (1-5), was de nederlaag van onze dames tegen promovendus IJzendijke enigszins geflatteerd te noemen. Het pijnpunt zat hem met name in het afmaken van de kansen. Waar onze dames te veel grote kansen onbenut lieten, waren onze gasten uit Zeeland wel scherp voor het doel.

De eerste helft golfde het spel wat heen en weer en kregen beide ploegen goede kansen om de score te openen. Uiteindelijk was het Barendrecht die als eerste het net vond. Na goed doorzetten van Emma Kocabas, aan de rechterkant van het zestienmetergebied, wist ze op de achterlijn de bal nog voor het doel te krijgen, waar Mischa Lima de bal binnen kon schieten – 1-0.

De tweede helft was nog geen minuut oud of IJzendijke had de stand alweer gelijkgetrokken – 1-1. Waar Barendrecht 10 minuten later een reuzenkans miste om op voorsprong te komen, werd de tegenaanval door IJzendijke wel benut – 1-2.

Omdat Barendrecht op zoek ging naar de gelijkmaker, hier ook wat mogelijkheden voor kreeg, ontstond er ook achterin wat meer ruimte voor onze gasten uit Zeeland. Na een goed uitgespeelde aanval wisten onze gasten uit Zeeland hier uiteindelijk van te profiteren – 1-3.

Barendrecht drong nog wat aan om de achterstand te verkleinen, maar het was uiteindelijk IJzendijke dat vlak voor tijd nog twee keer wist te scoren. Zo werd het een teleurstellende en onnodige 1-5 nederlaag voor onze dames.

BVV Barendrecht VR1 – vv IJzendijke VR1 1-5 (1-0)
Doelpunten: 40’ 1-0 Mischa Lima; 46’ 1-1; 58’ 1-2; 71’ 1-3; 86’ 1-4; 90’+1’ 1-5.
Opstelling BVV Barendrecht VR1: Leah van der Weele; Ludmarie Flaneur (46’ Diede van der Knaap), Iris Zoon, Merel Huizer, Mackenzie Poleij (80’ Dania Mrabti); Avalon van Dijk (63’ Miesha Leemans), Emma Kocabas, Rebekka van Esch; Mischa Lima, Rachelle Ardon, Athina van Bolhuis.

Jong Sparta Rotterdam
Zaterdag 28 september staat de tweede competitiewedstrijd tegen Jong Sparta Rotterdam op het programma. De wedstrijd op Sportcomplex Nieuw Terbregge begint om 18:00u op veld 1.