VELDEN IN ONDERHOUD, HOOFDVELD KRIJGT NIEUW KUNSTGRAS

Wie de afgelopen twee weken nog op de BVV is geweest, heeft ongetwijfeld al gezien dat er hard gewerkt wordt aan verschillende velden op sportpark De Bongerd. De gemeente Barendrecht is direct na afloop van het seizoen begonnen met onderhoudswerkzaamheden, zodat de velden er na de zomerstop weer goed bespeelbaar bij liggen.

Het hoofdveld springt het meest in het zicht. Het kunstgrasveld was na 11 seizoenen intensief gebruik versleten en wordt deze zomer vervangen voor een nieuwe kunstgrasmat. Vorige week zijn de werkzaamheden begonnen en zijn de oude kunstgrasstroken verwijderd. Nu wordt het terrein weer helemaal egaal gemaakt, om binnenkort een nieuw kunstgrasveld aan te leggen. De werkzaamheden duren enkele weken, dus het is de bedoeling dat het vernieuwde hoofdveld in de tweede week van juli in gebruik kan worden genomen.

Ook de grasvelden op sportpark De Bongerd worden aangepakt. Veld 5 en 6 worden zelfs compleet gerenoveerd en krijgen een nieuwe grasmat. Al drie weken geleden werd het oude gras verwijderd en nu zijn langzaam maar zeker de eerste grassprieten zichtbaar. De groei heeft nog wel tijd nodig: naar verwachting zijn deze grasvelden pas aan het begin van het nieuwe seizoen eind augustus weer speelklaar. Ten slotte zijn ook de grasvelden 2 en 4 opnieuw ingezaaid, met als doel dat die na de zomerstop weer bespeelbaar zijn. Gedurende de onderhoudswerkzaamheden zijn de velden afgesloten en mogen ze niet betreden worden om de groei van het nieuwe gras niet te belemmeren. Wie deze zomer een balletje wil trappen op De Bongerd, wordt dus verzocht om een van de kunstgrasvelden te gebruiken en niet op de afgesloten velden te lopen.

Het oude kunstgras werd vorige week van het hoofdveld verwijderd.