VERDIENDE OVERWINNING VROUWEN 1 IN REGIODERBY

Na twee weken zonder competitiewedstrijden voor BVV Vrouwen 1, stond zaterdag de regioderby tegen RVVH VR1 op het programma. Op Sportpark Ridderkerk won Barendrecht, moeizaam maar wel dik verdiend, met 0-1.

Onze dames kwamen fel en scherp uit de startblokken en het strijdplan was vanaf minuut één duidelijk zichtbaar: hoog druk zetten en daardoor RVVH op hun eigen helft vastzetten. Ondanks het vele balbezit leidde dit echter niet tot uitgespeelde kansen.

De enige wapenfeiten in de eerste helft waren twee afstandspogingen op doel van Elaine en Sasha, maar beide schoten misten kracht en precisie. De grootste kans voor Barendrecht in de eerste helft was, na een goede actie buitenom, een hard schot voor het doel langs van Kimberley. Eén van de spaarzame mogelijkheden van de thuisploeg was een vrije trap en dichter dan dat is RVVH niet bij het Barendrechtse doel geweest. Dus ondanks een groot overwicht van onze dames werd er voor de rust niet gescoord.

De dames van RVVH begonnen de tweede helft wat feller en de eerste mogelijkheid was dan ook voor de thuisploeg, maar het zwakke schot was geen probleem voor Leah. Barendrecht probeerde daarna weer snel het heft in handen te nemen door RVVH, net als in de eerste helft, vast te zetten op hun eigen helft.

Na 51 minuten was het eindelijk wel raak voor de rood/witten. Op de rand van de zestien speelde Diede de bal, tussen twee verdedigsters, goed vrij. Ze behield het overzicht en zag op rechts de opkomende Kimberley niet over het hoofd, die de bal met een diagonaal schot hard binnen schoot.

Omdat het creëren en het afmaken van kansen dit seizoen erg stroef gaat bij onze dames, bleef het echter tot aan het eindsignaal onnodig spannend. RVVH ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kon uiteindelijk niet echt gevaarlijk worden. De grootste kans was tot slot toch nog voor Barendrecht. Een vrije trap van Kimberley belandde, via de keepster, nog op de paal.

Net als in de thuiswedstrijd (1-0) werd er door onze dames wederom verdiend gewonnen in de regio derby.

RVVH VR1 – BVV Barendrecht VR1 0-1 (0-0)
Doelpunt: 51. Kimberley Greven 0-1.
Scheidsrechter: M.D. MacAndrew. Gele kaart: Diede van der Knaap, Sienna Shew-Atjon (Barendrecht).
Opstelling BVV Barendrecht VR1: Leah van der Weele; Iris Zoon, Sasha Leemans, Merel Huizer, Mandy de Jong; Elaine Fertoute (46. Merel Kooij), Diede van der Knaap, Sienna Shew-Atjon; Kimberley Greven, Rebekka van Esch (64. Emma Kocabas), Michelle Stubbs (64. Madeleine Pols).

Zevende
Onze dames staan na de overwinning op RVVH nog steeds zevende met 19 punten uit 14 wedstrijden, maar de top 5 is nu wel in zicht. Reiger Boys VR1 staat nu zesde ook met 19 punten, alleen met een beter doelsaldo dan onze vrouwen. En Sparta VR1 staat vijfde met 20 punten uit 14 wedstrijden en is ook nog steeds te achterhalen.

RCL
Volgende week staat de wedstrijd tegen de hekkensluiter van de Hoofdklasse-A op het programma. Onze vrouwen nemen dan op tegen de dames van RCL uit Leiderdorp. De aftrap is om 12.15 uur op sportpark De Bongerd.