VIER NIEUWE BESTUURSLEDEN EN INTERIM-VOORZITTER BIJ BVV BARENDRECHT

BVV Barendrecht heeft vier nieuwe bestuursleden. Afgelopen vrijdag werden Leen Bom, Lorenzo Lippolis, Wim Milder en Jeroen Nagtegaal officieel als nieuwe bestuurders benoemd tijdens de Algemene Ledenvergadering. Door hun benoeming kunnen voorzitter Martin Seltenrijch en secretarissen Piet Schadee en Tineke Bravenboer na jarenlange inzet afscheid nemen als bestuurders.

Met Leen Bom (65) krijgt BVV Barendrecht een nieuwe secretaris, die tussen 2015 tot 2018 ook al bestuurslid was van de BVV. Met zijn kennis en rust kan hij vanuit het secretariaat opnieuw een mooie bijdrage leveren aan het beleid en de besturing van de club. Een nieuw gezicht in het bestuur is Lorenzo Lippolis (40), benoemd als penningmeester. Lorenzo komt sinds vorig jaar als toeschouwer bij zijn zoon op de club en gaat vanuit zijn achtergrond in de accountancy de financiële huishouding te beheren.

Voor de post commerciële zaken is Wim Milder (55) eveneens een nieuw gezicht in het bestuur. Wim heeft een omvangrijk sociaal en commercieel netwerk in de regio en brengt bestuurservaring mee vanuit Hockeyclub Barendrecht, waar hij in verleden actief was in een commerciële bestuursfunctie en de technische commissie. Als laatste gaat Jeroen Nagtegaal (39) de nieuwe bestuurspost PR en communicatie invullen. Jeroen verzorgt al geruime tijd de PR en website redactie van BVV Barendrecht en gaat die ervaring nu ook op bestuurlijk niveau inzetten.

Jan Versluis (73), tot vrijdag bestuurslid commerciële zaken, blijft Wim ondersteunen op commercieel gebied en neemt de portefeuille facilitaire zaken over. Het beheer van de accommodatie en de nieuwbouwplannen zijn een belangrijk onderdeel van zijn takenpakket. Behalve Jan blijven ook Gert van der Wal (59) en Martijn Mes (39) aan als bestuurslid. Gert blijft de voetbaltechnische zaken van de club verzorgen, terwijl Martijn de portefeuille jeugdzaken houdt.

Speerpunt voor het vernieuwde bestuur is het verder zoeken naar meer vrijwilligers, binnen elke geleding van de club, maar ook in het eigen bestuur. Voor de positie van voorzitter is helaas nog geen nieuwe kandidaat gevonden. Het vernieuwde bestuur gaat de operationele taken van de voorzitter voorlopig onderling verdelen en rouleren, waarbij Jeroen Nagtegaal als ad-interim voorzitter het komende jaar het eerste aanspreekpunt is. De uitvoering van de voorzitterstaken wordt afhankelijk van de gelegenheid en beschikbaarheid verdeeld over alle bestuurders. Jeroen nam vrijdagavond tijdens de algemene ledenvergadering wel de voorzittershamer over van scheidend voorzitter Martin Seltenrijch, die als preses van de Stichting Amateurvoetbal Barendrecht wel betrokken blijft bij de hoofdmacht van de rood/witten.

“De nieuwe bestuursleden brengen een fijne combinatie van bestuurservaring, vaardigheden, kennis van de club en een frisse blik van buitenaf met zich mee. Het bestuur van BVV Barendrecht bestaat in de nieuwe samenstelling uit een aantal bekende en nieuwe gezichten”, schetst Jeroen Nagtegaal. Het starten zonder vaste voorzitter noemt hij natuurlijk niet ideaal. “Het is nog niet gelukt om voor de voorzitterspost een goede kandidaat te vinden, maar we maken zo wel een begin met vernieuwing binnen het bestuur. De wereld verandert en we willen geen roofbouw plegen op mensen, dus taken zullen meer verdeeld moeten worden. Dat past in de bestuurscultuur die we met de club nastreven. We hopen dat meer mensen zich willen aansluiten bij onze energieke groep mensen, als bestuurslid of vrijwilliger.”