VOORMALIG BVV-JEUGDTALENT JESSE MAASKANT GENIET VAN AVONTUUR BIJ EXCELSIOR ROTTERDAM

Afgelopen zomer maakte Jesse Maaskant de overstap van zijn vertrouwde Barendrecht naar Rotterdam Kralingen. Jesse is begonnen bij Heerjansdam maar sloot zich al snel aan bij de BVV. Hij doorliep direct de hoogste selectieteams in de onderbouw van de BVV. Via de O8 en O9 kwam hij vervroegd in de O11 terecht. Na twee jaar O11 werd hij benaderd door Excelsior. Voor Jesse, die eerder nog de interesse van Sparta links liet liggen, was de timing nu perfect en koos hij voor het avontuur op ‘Woudestein’. Inmiddels is Jesse al helemaal geacclimatiseerd en heeft hij het enorm naar zijn zin bij de roodzwarten. BVV Barendrecht is enorm trots op zijn avontuur en stelde hem enkele vragen over zijn ervaringen.

Hoi Jesse, hoe gaat het met je?
Het gaat hartstikke goed met me!

Hoe gaat het bij Excelsior JO11? Heb je het naar je zin?
Ik zit in de JO11 bij Excelsior, het gaat erg goed bij Excelsior en ik heb het erg naar mijn zin. Dit is het derde jaar dat ik in de O11 speel. Dit komt omdat ik bij BVV altijd een jaar hoger was ingedeeld dan ik oud ben. Ik oefende het laatste jaar bij BVV veelal op heel veld. Nu kan ik nog een jaar langer op klein veld spelen en beter worden in kleine ruimtes. Tevens is alles op hoog niveau.

Op welke positie(s) speel je? En wat is er voor jou belangrijk bij deze positie(s)?
Ik speel over het algemeen altijd linksachter, ik vind dit zelf erg fijn omdat ik dan naar binnen kan komen en snel moet handelen. Ook ben ik verdedigend ingesteld.

Wat zijn je sterkste punten in het veld?
De ballen tegenhouden en omkantelen van het spel. Eigenlijk de ruimtes zoeken en hier de bal afgeven.

Kun je vertellen wat het grootste verschil is tussen Barendrecht en Excelsior?
Ik zit nu bij mijn leeftijdsgenoten en ik speel op hoog niveau. Ook krijg ik elke maandag kracht en looptraining. De training duurt op maandag daardoor dan ook langer. Ik train dus ook meer als in Barendrecht, wat ik erg leuk vind.

Welke voetballer is je grote voorbeeld in het profvoetbal en waarom?
Maldini. Omdat hij ook verdediger is en erg goede slidings maakt waarbij hij de bal ook nog eens bij zich weet te houden. Ik zet zelf dan ook vaak een sliding in met goede afloop. Dit vind ik erg tof.

Heb je nog contact met (oud-)spelers of trainers van Barendrecht en zo ja met wie?
Ik zie nog diverse spelers uit mijn oude team, dit op de school waar ik zit maar ook op de BVV zelf waar ik nog steeds weleens te bekennen ben voor een potje voetbal met verschillende vrienden.

Hoe gaat het op school? Op welke school zit je en naar welke klas ga je? Heb je het naar je zin en is het te combineren met het voetbal?
Het gaat goed op school, ik zit op de Ark in Barendrecht en ik ga volgend jaar naar groep 8. Ik heb het naar mijn zin op school en het gaat goed met de combinatie met voetbal erbij. Dit komt ook door de aanvangstijden van de trainingen bij excelsior. Dit zijn bijna dezelfde tijden als bij de BVV waardoor ik ’s middags gewoon nog buiten kan spelen voor de trainingen.

Wat is je doel voor dit voetbal seizoen?
Beter worden en een beker winnen. Ook doe ik er alles aan om het volgende seizoen weer voor excelsior uit te komen. We spelen dan in de BVO competitie wat me erg leuk lijkt. Dit seizoen spelen we nog in de regiocompetitie, waarin we eerste zijn geworden na de eerste 6 wedstrijden.

BVV Barendrecht is enorm trots op de prestaties van Jesse en wenst hem heel veel succes toe met zijn avontuur bij Excelsior Rotterdam. Wij hopen dat Jesse zich persoonlijk ontzettend goed kan ontwikkelen en geniet van de mooie ervaringen. De weg is nog lang, maar dromen van een vol Woudestein mag natuurlijk altijd. Jesse, geniet ervan en je bent altijd welkom op sportpark De Bongerd!