VROUWEN 1 BEGINT TWEEDE SEIZOENSHELFT MET EEN NEDERLAAG

Barendrecht Vrouwen 1 is de tweede seizoenshelft begonnen met een onfortuinlijke nederlaag tegen Sporting ’70, het werd uiteindelijk 3-2 voor de thuisploeg.

Barendrecht begon zwak en slordig aan de wedstrijd en maakte vooral de eerste helft in balbezit veel verkeerde keuzes. Er werden weinig kansen weggeven, maar ook weinig zelf gecreëerd. Toch was het de thuisploeg die vanuit een hoekschop binnen 13 minuten toesloeg, bij de tweede paal werd de bal binnen gekopt – 1-0.

Er waren in de eerste helft nog wel wat kleine kansjes voor de rood-witten om de stand gelijk te trekken, maar deze pogingen werden door de keepster gepakt of verdwenen naast het doel.

De tweede helft was net begonnen of de bal lag, binnen 10 seconden, alweer in het doel van Barendrecht – 2-0. Een dramatische start van de tweede helft voor Barendrecht. Hierna werden de mouwen opgestroopt en probeerden de dames er toch nog iets van te maken. Een vrije trap van Iris Zoon belandde in het zestienmetergebied van de thuisploeg. De bal viel uiteindelijk voor de voeten van Rachelle Ardon, die twijfelde niet, en ze schoot de bal beheerst in het doel – 2-1.

Hierna kwam Barendrecht wat beter in het spel en ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel een klein kwartier na de 2-1. Via een snelle inworp en een hoge voorzet, was het wederom Rachelle Ardon die de 2-2 kon aantekenen.

De achterstand was weggewerkt en Barendrecht ging op zoek naar meer. Alhoewel de thuisploeg ook een paar keer gevaarlijk was, waren de grootste kansen voor Barendrecht. De grootste kans was 8 minuten voor tijd voor Rebekka van Esch, maar de keepsters verwerkte de vrije kans toch nog tot hoekschop.

Het leek alsof de beide ploegen de punten zouden delen. Totdat vlak voor tijd de thuisploeg een vrije trap net buiten het zestienmetergebied van Barendrecht mocht nemen. Deze viel onverwachts binnen en zo trok de thuisploeg de overwinning toch nog over de streep.

Sporting ’70 VR1 – BVV Barendrecht VR1 3-2 (1-0)
Doelpunten: 51’ 2-1 Rachelle Ardon; 64’ 2-2 Rachelle Ardon.
Geel: 45’ Mischa Lima; 50’ Rebekka van Esch; 86’ Nina Reitsma.
Opstelling BVV Barendrecht VR1: Leah van der Weele; Iris Zoon (65’ Nina Reitsma), Sasha Leemans (46’ Mackenzie Poleij), Merel Huizer, Elaine Fertoute (65’ Eva van der Toorn); Diede van der Knaap (9’ Emma Kocabas), Sienna Shew-Atjon, Rebekka van Esch; Athina van Bolhuis (65’ Madeleine Pols), Rachelle Ardon, Mischa Lima.

Achtste
Door deze nederlaag zijn onze vrouwen weer een plek gezakt en staan nu achtste in de Hoofdklasse-A met 12 punten uit 11 wedstrijden.

Jong Sparta Rotterdam
Zaterdag 3 februari staat de thuiswedstrijd tegen de nummer vijf Jong Sparta op het programma. De uitwedstrijd werd met 1-2 gewonnen door onze dames. Op Sportpark De Bongerd wordt er om 12:15u afgetrapt.