VROUWEN 1 TOONT VEERKRACHT EN WINT IN ZWOLLE VAN BERKUM

In een kletsnat Zwolle met in het doel de debuterende jeugdspeelster Anouk Langstraat – veldspeelster uit de MO20 – werd Berkum VR1 uiteindelijk met 3-5 verslagen. Onze dames lieten de gehele wedstrijd zien dat ze over voldoende veerkracht beschikken, om dit soort wedstrijden uiteindelijk over de streep te trekken.

De bedoeling was om de wedstrijd, net als vorige week tegen de koploper, scherp te beginnen. Maar na amper twee minuten spelen stond de thuisploeg al met 1-0 voor. Barendrecht rechte de rug en ging op zoek naar de gelijkmaker. Na een half uur spelen was het de mee opgekomen Eva van der Toorn, die een voorzet van Iris Zoon knap binnenkopte.

Vlak voor rust werd een pass van Elaine Fertoute door Mischa Lima met de hand meegenomen – dit werd echter door de scheidsrechter over het hoofd gezien – en ze wist dit buitenkansje dan ook goed te benutten. Zo werd uiteindelijk met een 1-2 voorsprong de kleedkamers opgezocht.

In de rust werd wederom aangehaald om, ondanks de voorsprong, weer scherp aan de wedstrijd te beginnen. Maar het was wederom de thuisploeg die veel beter aan de tweede helft begon en binnen een kwartier de achterstand wist om te buigen naar een 3-2 voorsprong.

Bij Barendrecht moest het tempo omhoog en met het inbrengen van Michelle Stubbs was er wat meer dreiging en snelheid voorin. Deze wissel betaalde zich al na vijf minuten uit. Een goede lage voorzet van Michelle Stubbs, werd door Rachelle Ardon bij de eerste paal door de benen van de keepster binnen getikt 3-3.

Hierna gingen onze dames op zoek naar meer dan een gelijkspel. Zes minuten voor tijd was het wederom invalster Michelle Stubbs met een goede voorzet en Mischa Lima kopte – met haar tweede doelpunt van de dag – Barendrecht naar een 3-4 voorsprong. Vlak voor tijd was het Rachelle Ardon die de wedstrijd besliste, door een schot van Rebekka van Esch van richting te veranderen en zo ook haar tweede te maken 3-5.

Wederom een goed resultaat en een mooie teamprestatie en complimenten voor onze jeugdige debutant Anouk Langstraat die zich goed staande heeft gehouden.

Berkum VR1 – BVV Barendrecht VR1 3-5 (1-2)
Doelpunten: 30’ 1-1 Eva van der Toorn; 41’ 1-2 Mischa Lima; 65’ 3-3 Rachelle Ardon; 84’ 3-4 Mischa Lima; 88’ 3-5 Rachelle Ardon.
Opstelling BVV Barendrecht VR1: Anouk Langstraat; Iris Zoon, Sasha Leemans, Elaine Fertoute, Eva van der Toorn; Diede van der Knaap, Sienna Shew-Atjon, Rebekka van Esch; Athina van Bolhuis (60’ Michelle Stubbs), Rachelle Ardon, Mischa Lima.

Zesde
Door de overwinning staan onze vrouwen nu op de zesde plek, met net zoveel punten (11 punten uit 7 wedstrijden) als de nummer vier Jong Sparta en 3 punten minder dan de nummer drie Saestum VR2, in de Hoofdklasse-A.

Saestum VR2
Zaterdag 25 november staat de thuiswedstrijd tegen de nummer 3 uit de competitie, Saestum VR2, op het programma. Bij winst doen onze vrouwen weer helemaal mee om de bovenste plaatsen. Op sportpark De Bongerd wordt er om 12:15u afgetrapt.