VROUWEN 1 WINT OOK LAATSTE BEKERWEDSTRIJD TEGEN SPIRIT VR1

Na de 2-1 winst op vv Spirit VR1 van afgelopen zaterdag, zijn onze dames als tweede geëindigd in de groepsfase van de beker vlak achter FC Rijnvogels uit de Topklasse.

Het begin van de wedstrijd was aftastend, beide ploegen namen weinig risico’s en de kansen waren schaars. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg het bij vlagen goed combinerende Barendrecht meer en meer controle en overwicht over de wedstrijd.

Dit leverde na 19 minuten de eerste echte kans op. Een schot van Dania Mrabti werd door de keepster gekeerd en de afvallende bal werd door Mischa Lima naast geschoten. Even later stuurde Dania Mrabti, na een mooie combinatie, Emma Kocabas aan de linkerkant de diepte in. Haar voorzet bereikte Rachelle Ardon en die zag haar inzet net voorlangs gaan. Vlak voor rust eindigde een vrije van Athina van Bolhuis, via de Spirit muur, nog op de lat.

De tweede helft was nog net geen minuut oud toen, halverwege de helft van Barendrecht, de bal door een Spirit speelster werd weggeschoten en met veel geluk in het rood-witte doel belandde – 0-1.

Twee minuten later regeerde invalster Rebekka van Esch attent op een foutje in de opbouw van Spirit en kon zo vrij gemakkelijk de gelijkmaker aantekenen – 1-1.

De tweede helft werd golfde het spel wat meer heen en weer en dat leverde voor beide doelen kansen op. Een goede voorzet van Emma Kocabas werd nog over gekopt door Rachelle Ardon, maar in de volgende aanval was wel raak.

Een heel mooi uitgevoerde een-tweetje tussen Rebekka van Esch en Rachelle Ardon, op de rand van het zestienmetergebied, werd beheerst afgerond door Rebekka – 2-1.

De uitslag had nog hoger kunnen uitvallen, maar een schot van Rebekka van Esch werd gepakt door de keepster. Na een foute achterbal zag Miesha Leemans haar inzet net naast gaan. En schoten van Dania Mrabti en Rachelle Ardon gingen maar net over.

Het bleef uiteindelijk bij een verdiende 2-1 overwinning voor Barendrecht in deze derde bekerwedstrijd.

BVV Barendrecht VR1 – vv Spirit VR1 2-1 (0-0)
Doelpunten: 46’ 0-1; 48’ 1-1 Rebekka van Esch; 77’ 2-1 Rebekka van Esch.
Opstelling BVV Barendrecht VR1: Leah van der Weele; Ludmarie Flaneur (46’ Solana Fessatsion), Iris Zoon, Merel Huizer, Mackenzie Poleij; Avalon van Dijk (67’ Miesha Leemans), Emma Kocabas, Athina van Bolhuis; Mischa Lima (46’ Rebekka van Esch), Rachelle Ardon, Dania Mrabti.

IJzendijke VR1
Zaterdag 21 september starten onze dames de competitie in de Hoofdklasse-A met een thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde IJzendijke VR1. De wedstrijd op Sportpark De Bongerd begint om 12:15u op veld 1.