VROUWEN 1 WINT WEER TEGEN KOPLOPER BE QUICK ‘28

Vrouwen 1 heeft voor de tweede keer dit seizoen voormalig Topklasser Be Quick ’28 VR1 verslagen. Na een 2-0 overwinning in de thuiswedstrijd, werd het op een warm Sportpark Be Quick ’28 een zwaarbevochten, maar ook terechte 1-2 overwinning voor de dames uit Barendrecht.

Ondanks de personele problemen, in totaal 7 geblesseerde speelsters en met maar 4 wissels op de bank, begon Barendrecht erg sterk aan de wedstrijd. Be Quick werd op eigen helft vastgezet en afgejaagd. De thuisploeg had hier erg veel moeite mee en dat resulteerde al snel in kleine mogelijkheden voor de ploeg uit Barendrecht.

Het was dan ook wachten op het eerste doelpunt en deze viel al vrij snel. In de 11e minuut was het Mischa Lima die met een goede actie vanaf links de bal laag voorgaf, de inlopende Nina Reitsma stapte heel slim over de bal heen, waar door de bal bij de geheel vrijstaande Sienna Shew-Atjon terecht kwam, die zo de bal binnen kon schieten – 0-1.

Barendrecht wilde meer en bleef volop hoog druk zetten en er kwamen nog meer kansen. De grootste kans was voor Rebekka van Esch, die zich op de rand van het zestienmetergebied knap vrijspeelde en de bal snoeihard tegen de paal schoot.

Het grootste wapenfeit van de thuisploeg tot dan toe, was een hoge boogbal over Leah van der Weele heen. Maar de attent terug sprintende Merel Huizer kon de bal nog net voor de doellijn weghalen.

Nadat het spel zo’n 10 minuten had stilgelegen, vanwege een ernstige blessure bij de thuisploeg, pakte Barendrecht de draad weer op. Halverwege op de helft van Be Quick ’28 kreeg Iris Zoon de bal en met een bekeken voorzet bereikte ze Rebekka van Esch, die in het vijandelijke doelgebied voor de keepster kwam en binnenkopte – 0-2.

Dit leek ook de ruststand te worden, maar in de 12e minuut van de blessuretijd stond de organisatie achterin even niet goed en was daar toch nog de aansluitingstreffer voor de thuisploeg – 1-2.

De tweede helft ging de kampioenskandidaat vol in de aanval om de gelijkmaker te forceren, maar Barendrecht stond goed compact en bleef strijden voor elke bal. Hierdoor werden er maar heel weinig echte kansen gecreëerd door de thuisploeg. De grootste mogelijkheden waren zelfs voor de rood/witten, waarbij door wat dubieuze buitenspelmomenten, Barendrecht een grotere voorsprong werd ontnomen.

Het laatste fluitsignaal kwam voor velen als een verlossing. Alle speelsters zaten er compleet doorheen, maar dat maakte de euforie des te groter. Deze overwinning was een grootse teamprestatie en gezien het spelbeeld en de gecreëerde kansen nog verdiend ook.

“Na een mindere periode hebben we nu weer de ploeg gezien die we voor ogen hadden. De werklust en teamgeest was zeer groot en het is genieten deze dames te zien vechten als leeuwen. En zeer zeker met, bij vlagen, erg goed voetbal.” reageerde de trotse hoofdtrainer Lucas van der Snel na afloop van de wedstrijd.

Be Quick ’28 VR1 – BVV Barendrecht VR1 1-2 (1-2)
Doelpunten: 11’ 0-1 Sienna Shew-Atjon; 33’ 0-2 Rebekka van Esch; 45’ +12’ 1-2.
Geel: Mischa Lima, Rebekka van Esch
Opstelling BVV Barendrecht VR1: Leah van der Weele; Iris Zoon, Sasha Leemans, Merel Huizer, Mackenzie Poleij; Diede van der Knaap (56’ Avalon van Dijk), Rebekka van Esch, Sienna Shew-Atjon; Nina Reitsma (60’ Elaine Fertoute), Athina van Bolhuis (86’ Eva van der Toorn), Mischa Lima.

Zevende
Door deze overwinning staan onze dames steviger op plek 7 in de competitie, met 20 punten uit 16 wedstrijden, en kunnen nog steeds wat plekken stijgen.

Berkum
Zaterdag 13 april staat de thuiswedstrijd tegen Be Quick op het programma. De uitwedstrijd werd met 3-5 gewonnen. De aftrap is om 12:15u op Sportpark De Bongerd.