VROUWEN 1 ZET GOEDE REEKS VOORT NA OVERWINNING OP SPORTING ‘70

Op een zonnig sportpark De Bongerd boekten onze dames, op de verjaardag van trainer Lucas van der Snel, hun derde overwinning op rij. De gasten van Sporting ’70 uit Utrecht werden, in een moeizame wedstrijd, met 2-0 verslagen.

Daar waar de laatste twee wedstrijden de doelpunten makkelijk vielen voor onze dames, was het dit keer weer erg moeizaam om kansen te creëren en vooral te benutten. Een aantal goede aanvallen leverde wel wat grote kansen op voor Rebekka, maar ze stuitte tot drie keer toe op de keepster van Sporting ‘70. Ook de gasten uit Utrecht kregen zo nu en dan zeer goede mogelijkheden, maar ook deze waren niet aan hen besteed. Zo was het bij rust nog 0-0, waar het net zo goed 3-3 had kunnen zijn.

Begin van de tweede helft was de eerste grote kans voor Sporting ‘70. Deze werd gelukkig van dichtbij over het doel van Leah geschoten. Hierna nam Barendrecht weer het initiatief en dat resulteerde in een paar kansjes. Rebekka schoot net naast en een schot van Kimberley werd door de keepster uit de korte hoek getikt. Uiteindelijk was het, na goed druk zetten, Sienna die de bal op het middenveld meenam en vanaf zo’n 17 meter langs de keepster in het doel schoot. Het was het eerste doelpunt voor de jeugdspeelster in Vrouwen 1. Negen minuten voor tijd bepaalde invalster Athina de eindstand uiteindelijk op 2-0. Na een goede lage voorzet van Kimberley, tikte ze de bal uiteindelijk in de rebound in het lege doel.

BVV Barendrecht VR1 – Sporting ‘70 2-0 (0-0)
Doelpunten: 67. 1-0 Sienna Shew-Atjon, 81. 2-0 Athina van Bolhuis.
Opstelling BVV Barendrecht VR1:
Leah van der Weele; Iris Zoon, Sasha Leemans, Merel Huizer, Mandy de Jong; Diede van der Knaap, Miesha Leemans, Sienna Shew-Atjon (70. Athina van Bolhuis); Kimberley Greven (82. Madeleine Pols), Rebekka van Esch, Emma Kocabas.

Vijfde
Door de overwinning op Sporting ‘70 staan onze dames nog steviger op de vijfde plaats en zijn ze, samen met Sparta, nog in de race voor de derde periode. Dit kalenderjaar is alleen verloren van koploper Berkel, waren er twee gelijke spelen en vijf overwinningen (17 punten uit 8 wedstrijden). Onze dames zijn dus bezig aan een zeer goede reeks.

Reiger Boys
Zaterdag (22-04) komt nummer acht Reiger Boys VR1 op bezoek. De uitwedstrijd werd met 4-0 verloren, dus de dames hebben iets goed te maken. De aftrap is om 12:15u op veld 1 op Sportpark De Bongerd.