ZATERDAG: BARENDRECHT HERVAT COMPETITIE THUIS TEGEN HOEK

Barendrecht 1 speelt zaterdag de allereerste competitiewedstrijd in het nieuwe kalenderjaar 2023. Daarin zijn de rood/witten gastheer van Hoek, dat vanuit Zeeland op bezoek komt op sportpark De Bongerd.

Barendrecht sloot de eerste seizoenshelft in de Derde Divisie goed af met knappe uit-overwinningen bij koploper GVVV (5-2) en hekkensluiter Excelsior’31 (3-2). Daardoor gingen de rood/witten als de nummer vijf de tweede helft van het seizoen in, met vier punten achterstand op de twee koplopers ACV en GVVV. Het is dringen bovenin, want ook van Sportlust’46 en Stedoco voelen de leiders de hete adem in de nek. De ploeg van Leen van Steensel overwinterde de afgelopen week op het Spaanse vakantie-eiland Tenerife, onderdeel van de Canarische Eilanden. In de zon werd getraind en ook nog gespeeld, zo werd afgelopen zaterdag de lokale club C.D. Marino met 3-2 verslagen, dankzij doelpunten van Anass Serghini (2x) en Marouane Bakour.

Hoek geldt op dit moment als een middenmoter in de Derde Divisie. De Zeeuwen van Zeeuws-Vlaanderen, met opvallend veel Belgische invloeden, staan op plek negen en hebben vijf punten minder dan Barendrecht. De laatste wedstrijd voor de winterstop was thuis tegen Rijnvogels en werd met 3-2 verloren.

Eerder dit seizoen werd het uit bij Hoek maar liefst 1-5, een ruime zege voor Barendrecht. Helaas kende de Bongerd-ploeg een wisselvallig vervolg met daarna ook weer herstel. Daarom doet Barendrecht nog altijd mee in de strijd om de bovenste plaatsen.

Beide teams kunnen zich bij de herstart eigenlijk geen puntverlies permitteren. Barendrecht niet om bovenin bij te kunnen blijven, en Hoek niet om voldoende afstand tot de onderste regionen in de Derde Divisie te behouden. Het belooft dus een spannende competitiestart van 2023 te worden. De aftrap is zaterdag om 14.30 uur.

[googlepdf url=”https://www.bvvbarendrecht.nl/wp-content/uploads/2023/01/Programmaboekje-Barendrecht-Hoek-2022-2023.pdf” width=”600″ height=”900″]