WISSELVALLIG BARENDRECHT LAAT STEEK VALLEN BIJ TER LEEDE

Barendrecht lijkt te wisselvallig om nog aanspraak te kunnen (en mogen) maken op de nacompetitie en eventuele promotie naar de Tweede Divisie. De rood/witten verloren zaterdag in Sassenheim met 3-2 van Ter Leede. Voor de zoveelste keer dit seizoen ging het in de slotfase mis. Met nog drie wedstrijden te gaan in de Derde Divisie, heeft Barendrecht nog altijd kansen, al kunnen de Bongerdbewoners zich nu echt geen puntverlies meer permitteren.

Spits Bart Deprez zette de ploeg van trainer Richard Elzinga op voorsprong, 0-1, maar al snel werd het gelijk. Noah Marti maakte er 1-1 van. Middenmoter Ter Leede kwam vlak voor rust zelfs voor, dankzij een treffer van Thijs Haarman, 2-1.

Maar Barendrecht kwam weer terug. Een droge knal van Joey Jongman betekende de 2-2. Toen was er nog een ruim uur te gaan. De bezoekers zetten alles op alles om over Ter Leede heen te denderen, maar kreeg weer eens de deksel op de neus. In de slotfase was het niet Barendrecht, maar Ter Leede dat scoorde. Dirk Hoekstra zorgde voor de 3-2 en werd de matchwinner.

Aanvoerder Max van Dijk duelleert in de zestien van Ter Leede na de eerste hoekschop.
Bart Deprez houdt de bal binnen voor de achterlijn en zorgt voor een scoringskans.
Tim Eekman concentreert zich om het kopduel te winnen.
Marouane Bakour wordt – met handen en voeten – afgestopt.
Stanley Husen verstuurt een dieptepass.
Joey Jongman (tweede van links) heeft Barendrecht op 2-2 gezet, maar beseft dat het niet voldoende is.
Anass Masrhalmi geeft een voorzet.
Romano van der Stoep wordt van de bal gezet.
Keeper Jeffrey Verkerk is verslagen en ziet de 3-2 achter zich binnen vallen.
Een laatste kans voor Niels Vorthoren, maar de bal treft geen doel.

Ter Leede – Barendrecht 3-2 (2-1)
26. 0-1 Deprez, 27. 1-1 Marti, 44. 2-1 Haarman, 57. 2-2 Jongman, 88. 3-2 Hoekstra.
Scheidsrechter: Paarhuis. Gele kaart: Masrhalmi (Barendrecht)
Opstelling Ter Leede: De Vries, Hoekstra, Walraven, Arroyo, Darrazi, Bloemendaal,  Wajer ( 57. Prijor), Van Biezen, Haarman (90+2. Berkhof), De Kruijs (78. Van der Weijden), Marti (57. Van den Steenhoven).
Opstelling Barendrecht: Verkerk; Eekman, Husen, M. van Dijk, Masrhalmi (83. De Lange); Vorthoren, Jongman, Van der Stoep; Bakour, Deprez en Altintas (72. Cornet).

Zesde
Barendrecht zakt naar de zesde plaats in de Derde Divisie, waardoor de nacompetitie verder uit beeld raakt. De afstand tot de belangrijke plek vier is twee punten. DVS’33 en Hoek (allebei 49 punten) zijn over Barendrecht heen gewipt en nemen plek 4 en 5 in. Barendrecht en ACV volgen met 47, daarna komt Excelsior’31 met 46. FC Lisse zette een stap naar het kampioenschap door Goes te kloppen. De titel kan dinsdag of woensdag al binnen zijn.

Hoek
Dan weer naar plek 4, bijzonder is dat Barendrecht de rivalen DVS’33 en Hoek allebei nog treft. Komende dinsdagavond komt Hoek naar De Bongerd. Dat wordt de eerste cruciale partij voor de rood/witten willen ze nog echt meedoen bovenin. De aanvang is om 20.00 uur. Daarna volgt op zaterdag 28 mei de uitbeurt bij DVS’33, in Ermelo. Op de slotdag, zaterdag 4 juni, komt Sparta Nijkerk naar Barendrecht.