ZATERDAG: BARENDRECHT OP BEZOEK BIJ HHC HARDENBERG

Het vlaggenschip van BVV Barendrecht heeft zaterdag een flinke reis voor de boeg. De rood/witten gaan op bezoek bij HHC Hardenberg.

Met HHC Hardenberg treft Barendrecht de nummer zeven van de ranglijst, waarmee de Oranjehemden een stabiele subtopper zijn in de Tweede Divisie. Afgelopen zaterdag won HHC met 2-0 bij Spakenburg, een zege die de ploeg toch wel een beetje nodig had na een teleurstellende serie vlak voor de winterstop. De ontmoetingen met HFC (2-2) en GVVV (0-0) leverden twee punten op, de laatste wedstrijd voor de winterstop ging in eigen huis teleurstellend verloren tegen Jong Vitesse (0-3). Met een derde plaats in de eindrangschikking van vorig jaar, op doelsaldo boven Barendrecht, heeft HHC de ambitie om in de tweede seizoenshelft nog wel een paar plekken te stijgen.

Voor Barendrecht is de realiteit dat het, na een sterk vorig seizoen, de zeilen bij moet zetten om de degradatiezone te ontlopen. De Bongerdbewoners staan nog net aan de goede kant van de streep en hebben mede door de zeges op VVSB (3-1, vlak voor de winterstop) en Jong Almere City (1-0, afgelopen zaterdag) een klein beetje lucht, maar ook de concurrenten pakten in het afgelopen weekend punten. Trainer Jack van den Berg is na zijn rentree op sportpark De Bongerd dus nog ongeslagen, maar in HHC Hardenberg treft hij zaterdag een geduchte tegenstander waar de rood/witten maar zelden met een overwinning vertrokken. In het seizoen 2012/2013 was dat voor het laatst, toen Barendrecht met 2-1 won op De Boshoek. Jack van den Berg zat toen ook op de bank bij de rood/witten.

Eerder dit seizoen had HHC Hardenberg aan een goede eerste helft voldoende voor een ruime zege op De Bongerd (0-4). Zaterdag zal Barendrecht meer weerstand willen bieden. Het duel in Hardenberg begint zaterdag om 14.30 uur.