ZATERDAG: BARENDRECHT OP BEZOEK BIJ SPARTA NIJKERK

Het eerste elftal van BVV Barendrecht komt zaterdag weer in actie in de Derde Divisie. In de derde speelronde gaan de Bongerdbewoners op bezoek bij Sparta Nijkerk.

Waar corona natuurlijk voor elke voetbalvereniging een meer dan hinderlijke onderbreking van twee seizoenen betekende, waren de druiven voor Sparta Nijkerk in het seizoen 2019/2020 wel heel zuur. Ten tijde van het afbreken van de competitie stonden de Nijkerkers immers op pole position om te promoveren. Sparta Nijkerk was vanaf de start van het seizoen op ruime afstand lijstaanvoerder, en hoewel de voorsprong inmiddels geslonken was naar vijf punten had de ploeg van trainer Eric Speelziek zonder meer de beste papieren om het kampioenschap in de wacht te slepen. De KNVB besloot echter geen promotie/degradatie toe te passen, waardoor er een streep ging door de promotie van de ambitieuze Nijkerkers.

De ambitie om op het hoogste amateurniveau te acteren is er nog steeds in Nijkerk, en dus doet de ploeg ook dit jaar een gooi naar het kampioenschap. Na een 2-0 overwinning op ODIN ’59 in de openingsronde volgde een 0-0 gelijkspel tegen DOVO. Barendrecht ging vorig weekend in eigen huis onderuit tegen Excelsior ’31 (1-3) en speelde in de openingsronde met 1-1 gelijk bij Hoek. De rood/witten moeten hun ritme in de competitie dus nog vinden. Trainer Richard Elzinga mist vandaag bovendien aanvoerder Max van Dijk, die in het duel met Excelsior ’31 rood kreeg voor het vloeren van een doorgebroken speler en vandaag in Nijkerk dus noodgedwongen moet toekijken.

In de schaarse wedstrijden van vorig seizoen troffen Sparta Nijkerk en Barendrecht elkaar op De Bongerd; toen werd het 1-1. Een jaar eerder won Barendrecht op De Bongerd met 2-1 en werd in de openingsronde van de competitie met 3-2 verloren in Nijkerk. Beide ploegen zijn dus aan elkaar gewaagd, dus het belooft een spannende middag te worden in Nijkerk. Het duel op sportpark De Ebbenhorst begint zaterdag om 15.00 uur.

Toegangsbeleid
Sparta Nijkerk heeft voor deze wedstrijd een toegangsbeleid opgesteld. Er is besloten voor deze wedstrijd in totaal maximaal 500 toeschouwers toe te laten. Deze mogen geen corona-gerelateerde ziekteverschijnselen hebben. Meer informatie en de mogelijkheid om je te registreren voor deze wedstrijd is te vinden via deze link.