BARENDRECHT 1 OPNIEUW ONDERUIT, SMITSHOEK EN VLISSINGEN KOMENDE SPARRINGPARTNERS

Het eerste elftal van BVV Barendrecht heeft in de voorbereiding op het nieuwe seizoen ook zijn tweede oefenduel verloren. Oefenmeester Jack van den Berg zag de gerenoveerde Barendrecht-selectie dinsdagavond met 4-1 onderuit gaan tegen het Westlands Elftal.

Op het terrein van KMD in Wateringen kwam het Westlands Elftal – samengesteld uit spelers van zestien verenigingen uit het Westland – al na vijf minuten tot scoren. Tim Eekman deed daarna uit een strafschop wat terug voor Barendrecht (1-1). Nog voor rust liep de gastheer uit naar een 3-1 voorsprong. Na de thee kwam daar nog een vierde treffer bij (4-1).

Barendrecht wacht derhalve nog altijd op de eerste overwinning in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zaterdag krijgen de rood/witten daartoe een nieuwe kans, als hoofdklasser Smitshoek naar sportpark De Bongerd komt voor de jaarlijkse dorpsderby (14.30 uur). Een paar dagen later zouden de Bongerdbewoners het opnemen tegen Zwaluwen Vlaardingen, maar dat duel is omgezet naar een ontmoeting met zondag-eersteklasser VC Vlissingen (20.00 uur). Om de reistijd voor beide teams te beperken wordt het duel gespeeld op het terrein van Bruse Boys, waar Barendrecht-middenvelder Yarick Dorst zijn voetballoopbaan begon.

Het volledige programma in de voorbereiding luidt als volgt:

  • Zaterdag 27 juli: ASWH – Barendrecht (1-0) en Jong FC Groningen – Barendrecht (3-1)
  • Dinsdag 30 juli: Westlands Elftal – Barendrecht (4-1)
  • Zaterdag 3 augustus (14.30 uur): Barendrecht – Smitshoek
  • Dinsdag 6 augustus (20.00 uur): SC Vlissingen – Barendrecht, op terrein van Bruse Boys
  • Dinsdag 13 augustus (19.30 uur): Barendrecht – Dongen
  • Zaterdag 17 augustus: Barendrecht – Wittenhorst (eerste ronde KNVB-beker)
  • Zaterdag 24 augustus (15.00 uur): Sparta Nijkerk – Barendrecht (competitie)