WINST VOOR BARENDRECHT IN DORPSDERBY

Barendrecht 1 heeft zaterdagmiddag de dorpsderby tegen VV Smitshoek op zijn naam geschreven. In de jaarlijkse ‘burenruzie’ die onderdeel is van de voorbereiding op het nieuwe seizoen, wonnen de rood/witten met 2-1.

Op sportpark De Bongerd kwam Barendrecht na twintig minuten op voorsprong, toen Marouane Bakour alleen op de keeper af ging na een steekpass van Bram de Bruin. De jonge aanvaller faalde niet en zette de rood/witten op voorsprong. Barendrecht kreeg voor rust kansen op meer, maar  verzuimde in de eerste helft afstand te nemen van Smitshoek. Dat kwam de thuisploeg na de rust duur te staan, toen De Pre na slordig balverlies van Barendrecht de gelijkmaker binnen schoot voor Smitshoek (1-1). Barendrecht rechtte snel de rug, en de teruggekeerde Stanley Husen kopte drie minuten later uit een corner de 2-1 tegen de touwen. In die tussenstand kwam geen verandering meer, waardoor Barendrecht de eerste overwinning van de voorbereiding boekte.

Dinsdagavond komen de rood/witten weer in actie; dan is VC Vlissingen de tegenstander, op het terrein van Bruse Boys (aanvang 20.00 uur).