BARENDRECHT 2 DOET QUICK BOYS WANKELEN

Het tweede elftal van de BVV trad dit weekend in de strijd om de derde periode aan op Sportpark Nieuw Zuid tegen de kersverse kampioen Quick Boys 2. Met in het achterhoofd de spectaculaire 6-5 thuiswinst van de BVV beloften, werd de wedstrijd vol vertrouwen tegemoet gezien.

Na een sterk begin van de BVV waarin er twee grote kansen werden gemist was het Quick Boys dat de leiding nam. Een afstandsschot werd door de keeper verkeerd ingeschat en verdween boven hem in het doel. Dit doelpunt gaf de tegenstander vleugels en binnen vijf minuten was het opnieuw raak. Een voorzet die door iedereen gemist werd, belandde via de keeper voor de voeten van een aanstormende aanvaller die de bal beheerst binnen wist te tikken. Hierna volgde een periode waarin de jonge Barendrechtse ploeg moest overleven. Vlak voor rust moesten de talenten de 3-0 incasseren na een vlotte aanval van Quick Boys.

Na de rust een ander beeld: een herboren BVV wist de tegenstander met goed voetbal achteruit te dwingen en de ene na de andere kans te creëren. Na een aantal gemiste kansen verschalkte spits Robin Driesse de keeper met een mooie schuiver en was het niet veel later opnieuw raak na een prachtige aanval over veel schijven. Quick Boys stond op wankelen en zelfs nadat de BVV met 10 man kwam te staan na een rode kaart voor Amir was het alleen maar Barendrecht dat de klok sloeg. Jammer genoeg stond het vizier in de slotfase niet op scherp en bleek ook de keeper van Quick Boys een sta in de weg bleek. Daardoor kwam er geen verandering meer in de 3-2 stand. Wel overheerste een trots gevoel na afloop over het vertoonde spel en de veerkracht van het team, dat er na een 3-0 achterstand toch nog een wedstrijd van had kunnen maken. BVV 2 staat nu tweede in de periode en vijfde op de ranglijst. Komend weekend sluiten de beloftes de competitie af tegen de huidige nummer 2 Rijnsburgse Boys 2.