BARENDRECHT JO-19 UITGESCHAKELD VOOR KAMPIOENSCHAP

Barendrecht JO-19 zal eventuele promotie naar de tweede divisie moeten afdwingen via de nacompetitie. Na een nederlaag bij JVOZ is het kampioenschap voor het hoogste jeugdelftal van de BVV uit zicht.

Het was te veel gevraagd voor de getalenteerde junioren van JO19-1, die in Vlissingen tegen JVOZ hun meerdere moesten erkennen. Het was vooraf bekend dat het zwaar zou worden tegen de – toen nog – nummer drie van de ranglijst. De opdracht was duidelijk: drie punten mee naar huis nemen, zodat door winst op De Bongerd tegen Kampong de titel gepakt kon worden.

Helaas voltrok zich een ander scenario. In de eerst helft zag het er nog gunstig uit voor Barendrecht. De organisatie stond goed en de discipline was er. Aan de bal was het spel wel iets te matig. Het lichte overwicht leidde jammer genoeg niet tot de verdiende voorsprong voor de rood/witten. Na de rust sloeg JVOZ in vijf minuten tijd twee keer achter elkaar toe. De rood/witte verdediging had geen passend antwoord op de aanvallers van de tegenstander, zodat in de zestigste minuut al tegen een 2-0 achterstand werd aangekeken. Deze opdoffer kwam Barendrecht niet meer te boven. In de slotfase werd het lot bezegeld door het derde tegendoelpunt (3-0).

Doordat Barendrecht JO-19 de eerste periodetitel won, kan promotie naar de tweede divisie gelukkig nog wel worden bereikt middels de nacompetitie. Voordat die begint, wacht zaterdag eerst nog de laatste competitiewedstrijd, om 14.30 tegen de kersverse kampioen Kampong.